Madrid

El govern espanyol permetrà a la resta de comunitats refinançar el deute

El govern espanyol ha hagut de sortir al pas a totes les crítiques rebudes pel suposat tracte de favor a Catalunya. Ho ha fet a través d'una nota de premsa, en què l'executiu de Zapatero assegura que totes les comunitats que ho vulguin podran refinançar el seu deute. El text afegeix que Catalunya rep el mateix tracte que la resta de les comunitats en relació amb les autoritzacions d'endeutament. La nota precisa que, com les altres comunitats, Catalunya haurà de complir l'objectiu de dèficit de l'1,3% del PIB aquest 2011. Abans, durant la sessió de control al Senat, la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ja havia defensat que totes les comunitats autònomes podran refinançar el seu deute si compleixen l'acord.

Actualitzat
La reacció del govern espanyol arriba després que diverses comunitats autònomes hagin posat el crit al cel per la decisió del govern espanyol de permetre a Catalunya endeutar-se, després de la reunió entre Zapatero i Mas a La Moncloa. Castella-la Manxa, Múrcia, Navarra i La Rioja i l'Ajuntament de Madrid  havien considerat que es tractava d'un tracte de favor i havien exigit un tracte igual.

La Generalitat, per la seva banda, havia lamentat els atacs i havia afirmat que Catalunya només rep el que li pertoca. El portaveu del govern i secretari general de Presidència, Francesc Homs, assegurava que "el que es va plantejar per part de Catalunya no és res més que allò que se'ns deu".

Múrcia i Castella-la-Manxa són les comunitats que han encapçalat les crítiques. I és que la seva situació és encara més delicada que la de Catalunya. De fet, el president murcià, el popular Ramón Luis Valcárcel, ja ha demanat una reunió urgent amb el president espanyol.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut