Sant Feliu de Codines

Activistes es manifesten contra la cria d'animals destinats a la investigació científica

Activistes convocats per l'Associació Igualtat Animal s'han manifestat aquest dissabte a Sant Feliu de Codines. Ho han fet contra les instal·lacions que les empreses Harlan i Isoquimen tenen en aquesta localitat. Aquestes empreses es dediquen a criar animals destinats a la investigació científica, i els activistes denuncien que en l'experimentació són torturats i mutilats, i acaben morts quan ja no són útils. Són conscients que el seu punt de vista és minoritari, però creuen que és per desconeixement d'aquesta realitat.

Actualitzat
"Estem contra el fet d'utilitzar els animals com a objectes, en qualsevol aspecte, alimentació, vestimenta, entreteniment i també experimentació. Aquesta acció la fem perquè hi ha alternatives a l'experimentació amb animals", ha declarat la portaveu d'Igualtat Animal, Sílvia Carratalà.

A molta gent del poble, però, no els ha agradat la concentració i han defensat l'activitat de les empreses. "Són empreses que donen feina a molta gent i són punteres en el seu sector; per tant, ens són clau per mantenir sectors econòmics de Sant Feliu molt importants", ha defensat Pere Pladevall, alcalde de Sant Feliu de Codines.

Fa un mes, uns quants activistes van entrar a l'empresa Isoquimen i van endur-se una quarantena de gossos destinats a investigació. Igualtat Animal assegura que els han donat en adopció. L'empresa va denunciar el robatori i els Mossos d'Esquadra l'estan investigant, però encara no hi ha resultats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut