Chicago

La "monstruosa tempesta" manté paralitzat un terç dels EUA i obliga a cancel·lar 12.000 vols

Una forta tempesta de vent, neu i calabruix afecta els Estats Units i manté paralitzat el terç est del país, des de l'estat de Nou Mèxic, al sud, fins a Maine, al nord. La tempesta ha arribat a la costa amb forts vents i calabruix, i els meteoròlegs afirmen que el pitjor encara ha d'arribar. De moment, ja s'han cancel·lat més de 12.000 vols. D'aquests, 3.600 havien d'operar aquest dimecres, però s'han suspès com a mesura de precaució.

Actualitzat
Les autoritats han alertat la població que es pot tractar d'"una de les pitjors" tempestes que afrontarà el país durant l'hivern. Chicago és, per ara, la ciutat que ha quedat més afectada. Bufen vents polars de fins a 80 quilòmetres per hora i s'hi han acumulat fins a 60 centímetres de neu. A més, per primera vegada des del 1999 s'han tancat les escoles. Els efectes del temporal també es noten, a Nova York, on s'han cancel·lat 1.500 vols.

Unes 250.000 persones han patit talls en el subministrament elèctric als estats d'Illinois i Ohio. En total, es calcula que hi ha uns cent milions de ciutadans nord-americans afectats pel temporal.

Les recomanacions són no sortir de casa, ja que el Servei Nacional de Meteorologia considera que la forta tempesta suposa "riscos potencials per a la vida" de les persones que no es trobin a recer. La previsió és que hi hagi tanta neu que els equips d'emergència no puguin mantenir netes ni tan sols les carreteres principals.

El temporal es dirigeix cap al nord-est del país, on s'esperen més nevades i una caiguda notable de les temperatures, que fins i tot a les hores centrals del dia, es mantindran per sota dels zero graus.

El temporal també ha posat en perill la celebració aquest cap de setmana de tot un esdeveniment nacional als Estats Units, la final de la Lliga de futbol americà, la Super Bowl, que s'ha de jugar a Dallas.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut