A l'estat de Texas han començat a treure la neu a cops de pala, com aquest ciutadà de Dallas. (Foto: Reuters)
A l'estat de Texas han començat a treure la neu a cops de pala, com aquest ciutadà de Dallas. (Foto: Reuters)

Una tempesta extrema de neu i vent afecta els Estats Units i obliga a decretar l'alerta de nord a sud del país

La forta tempesta de neu i gel que afecta des d'aquest dimarts un terç del territori dels Estats Units i ha obligat les autoritats a alertar la població que es pot tractar d'"una de les pitjors" que afrontarà el país durant l'hivern. La recomanació del Servei Nacional de Meteorologia avisa: "No viatgin ni surtin de casa. Els forts vents i la neu que aixecaran impossibilitaran qualsevol viatge. És una tempesta molt perillosa". El temporal també ha alterat el trànsit aeri d'alguns dels aeroports importants del país, com el de Chicago, on s'han cancel·lat més de 4.400 vols.

Actualitzat
La tempesta, amb vents que arriben als 80 km/h, ja es troba als estats centrals d'Iowa, Kansas, Missouri, Nebraska i Oklahoma, i s'espera que deixi nevades que superin el mig metre de gruix i capes de gel de gairebé tres centímetres.  

Els pronòstics preveuen que a mesura que avanci la setmana, la tempesta anirà desplaçant-se cap al nord-est, mentre que els mateixos meteoròlegs han decretat l'alerta a 10 estats del país des de Nou Mèxic, fronterer amb Mèxic, fins a Vermont, que limita amb el Canadà.

Pel que fa a les poblacions més afectades, Chicago, Saint Louis i Milwaukee són les ciutats on la tempesta colpejarà amb més intensitat, i on s'espera que els termòmetres arribin als 20 graus sota zero.

Més de 5.000 vols cancel·lats

El temporal també ha alterat el trànsit aeri d'alguns dels aeroports importants del país fins al punt que l'aeroport de Dallas resta tancat aquest dimarts a causa del gel i la neu, i l'aeroport de Chicago ja ha anunciat les cancel·lacions de més de 4.400 vols.

A més, cal recordar que es preveu que s'originin tempestes elèctriques al sud del país, fet que incrementa les possibilitats que es generin tornados a un bon grapat d'estats, com Texas o Arkansas.  


Anar al contingut