Tunis

Els polítics tunisians negocien substituir el govern interí per un comitè de "savis"

Els polítics tunisians estan negociant la creació d'un comitè de "savis" per substituir el govern interí i "protegir la revolució", segons han dit fonts polítiques. Aquest canvi de govern podria ser imminent. Entre els membres d'aquest comitè hi podria haver el respectat polític de l'oposició Ahmed Mestiri. Aquesta fórmula permetria atendre les demandes del carrer, que no vol membres de l'antic règim en el govern interí, i garantir el procés de transició fins a la celebració d'eleccions generals. Precisament, la intensificació de les protestes ha provocat la dimissió de Moncada Rouissi, ministre d'Afers Socials en l'actual govern d'unitat nacional tunisià i exmembre del partit de Ben Ali.

Actualitzat
Milers de persones s'han concentrat davant el palau de govern de Tunísia exigint la sortida de tots els ministres de l'anterior règim del govern de transició, fins i tot el primer ministre, Mohamed Ghannouchi. Als milers d'habitants de la capital s'hi han sumat centenars de persones procedents de les regions de l'interior del país que continuen arribant a la capital per demanar la ruptura definitiva amb el règim anterior. Aquestes noves manifestacions han fet dimitir Moncada Rouissi, ministre d'Afers Socials en l'actual govern d'unitat nacional tunisià i antic cap de campanya del deposat president Zine al-Abidine Ben Ali.

La dimissió de Rouissi es produeix mentre milers de ciutadans es manifesten en diversos punts de la capital tunisiana exigint "la caiguda del govern per estar infectat de figures històriques de la Reagrupació Constitucional Democràtica (RCD), el partit de Ben Ali.

L'actual primer ministre, Mohamed Ghannouchi, intensifica les consultes amb la central obrera UGTT i els partits de l'oposició per "trobar noves persones" que integrin el govern.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut