Salt

El sindicat majoritari als Mossos denuncia que només hi ha 2 mossos per 25.000 habitants a Salt

Els sindicats policials exigeixen reforços immediats a Salt després dels aldarulls protagonitzats per immigrants aquest cap de setmana. El sindicat majoritari als Mossos d'Esquadra denuncia que només hi ha una patrulla per torn al carrer, és a dir, dos agents per un municipi de més de 25.000 habitants. Afegeixen que no tenen comissaria pròpia i que s'han de desplaçar cada dia des de Girona.

Actualitzat
A través d'un comunicat, SAP-UGT, el sindicat majoritari entre els Mossos d'Esquadra, ha recordat que fa un any a Salt ja hi va haver un focus de conflicte entre veïns i col·lectius d'immigrants, situacions que segons asseguren "generen problemes d'inseguretat ciutadana". És per això que consideren "necessari" l'augment dels efectius destinats a la població i així ho exigeixen al Departament d'Interior.

Pels mossos, l'increment dels agents destinats a la població que s'ha acordat després dels incidents del cap de setmana passat hauria de tenir un caràcter permanent si es té en compte "la gravetat dels fets i la seva violència, així com la possibilitat que aquestes situació es pugui reproduir, amb el consegüent risc" tant per a la població com per als agents.

El sindicat també proposa apostar per noves polítiques de seguretat "per encarar els nous reptes de la realitat social" i impulsar "polítiques transversals participades per totes les administracions".

La denúncia dels Mossos arriba després que entitats i associacions de Salt hagin convocat per dissabte una manifestació de protesta contra els actes vandàlics. La intenció és fer una crida a la convivència entre tots els veïns, independentment del seu origen. Ho faran sota el lema unitari: "Volem viure a Salt en pau i bé".

I és que Salt va ser escenari divendres d' incidents arran d'una manifestació divendres passat en què van participar uns 50 joves que protestaven perquè un amic seu, un menor amb antecedents delictius, va quedar ferit després de caure des d'un quart pis durant una persecució policial. En els posteriors actes vandàlics diversos vehicles van quedar incendiats. Posteriorment, l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha denunciat una acció organitzada i interessada darrere els aldarulls.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut