Barcelona

Montserrat Tura es mostra partidària a celebrar primàries sense aclarir si ella mateixa s'hi vol presentar

La possibilitat de fer primàries per elegir el candidat de les municipals centra l'actualitat al PSC de Barcelona. Aquest dimarts, la diputada i dirigent del PSC Montserrat Tura s'ha mostrat partidària que el seu partit faci unes primàries a Barcelona per decidir el candidat a l'alcaldia, a les quals, segons han confirmat fonts pròximes a l'exconsellera, Tura està pensant "molt seriosament" presentar-s'hi. El partit garanteix que si hi ha més d'un candidat obriran el procés de primàries, i de moment l'actual alcalde, Jordi Hereu, ja s'ha mostrat disposat a anar-hi. D'altra banda, des de l'oposició, el cap del grup municipal de CiU, Xavier Trias, creu que el problema del PSC va més enllà del nom del candidat.

Actualitzat
L'exconsellera Montserrat Tura sembla que s'està rumiant "molt seriosament" la possibilitat de presentar-se com a alcaldable, segons han confirmat fonts pròximes a l'exconsellera, però fins ara només ha deixat clara una idea: cal que hi hagi debat intern i, si cal, celebrar primàries per decidir l'alcaldable.

Per la seva banda, l'alcalde Jordi Hereu, que recentment ha vist com l'executiva de la seva formació li reiterava el seu suport, ha dit que està disposat a afrontar les primàries en el cas que s'enceti "un procés per confrontar projectes en el si del partit", i ha reconegut que hi assistirà defensant un projecte "al servei dels barcelonins".

Trias treu importància a unes primàries al PSC

Mentrestant, des de l'oposició, el cap del grup municipal de CiU, Xavier Trias, a qui les enquestes li són favorables, no ha volgut entrar a valorar la possibilitat que Tura substitueixi Jordi Hereu com a candidat socialista. De fet, Trias creu que el problema del PSC va més enllà del candidat i ha fet referència als efectes, que al seu parer, ha tingut el llarg període de govern municipal del PSC assenyalant que "fa 32 anys que manen els mateixos, amb uns vicis gravíssims".

Cal recordar que el procés dins del PSC per decidir els candidats a les municipals de tot Catalunya comença dissabte, i allà on s'hagin de fer primàries, el procés es farà la primera quinzena de febrer.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut