Barcelona

El PSC de Barcelona veu amb "simpatia" la possibilitat de fer primàries però aposta per Hereu

L'executiva del PSC a Barcelona veu amb "simpatia" la possibilitat de celebrar unes primàries per elegir el candidat de les municipals i ha mostrat la seva disposició a donar les "màximes facilitats" en aquest sentit. Tot i això, però, ha reiterat el suport a Jordi Hereu. A través d'un comunicat, el primer secretari del PSC a Barcelona, Carles Martí, s'ha manifestat en aquest sentit com a resposta a l'executiva nacional del partit, que ha iniciat el procés d'elecció dels candidats socialistes per a les municipals del maig.

Actualitzat
Segons el primer secretari del PSC de Barcelona, Carles Martí, "els socialistes de Barcelona representem una opció radicalment democràtica que respecta les opinions de tots. La democràcia interna és medul·lar en el PSC de Barcelona". "El nostre candidat és l'alcalde Hereu i estem segurs que tindria el suport majoritari dels i les socialistes de Barcelona si se celebressin eleccions primàries", afegeix al comunicat el primer secretari del PSC Barcelona, que ha assegurat que no li consta que hi hagi altres membres del partit interessats a ser candidats.

Per la seva banda, la direcció nacional del partit és conscient que, malgrat la derrota que li pronostiquen les enquestes internes, Hereu no està disposat a fer cap passa enrere. El portaveu, Miquel Iceta, però, manté l'ambigüitat sobre la possibilitat que hi hagi altres aspirants. "El 30 de novembre vaig dir que creia que Hereu serà el candidat i no tinc motius per haver canviat d'opinió", ha afirmat", però ha afegit que "si obrim un procés per permetre que si algú es vol presentar que es presenti és perquè donem per fet que algú potser es voldrà presentar".

En cas de primàries, no es farien fins a la primera quinzena de febrer.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut