Imatge d'arxiu d'agents de la policia algeriana intentant sufocar els disturbis a Alger. (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu d'agents de la policia algeriana intentant sufocar els disturbis a Alger. (Foto: Reuters)
Alger

Algèria aprova mesures per abaratir els preus dels productes bàsics i apaivagar els disturbis al carrer

El govern d'Algèria ha anunciat mesures econòmiques per apaivagar l'alça desmesurada dels preus dels aliments bàsics. Aquestes mesures han de servir també per rebaixar la revolta social que es viu al carrer. Els enfrontaments entre joves i les forces de l'ordre ja han causat cinc morts, segons fonts hospitalàries, i 400 ferits. Les manifestacions contra l'encariment de la vida i la falta de perspectives de futur que tenen els joves han motivat l'executiu algerià a alliberar temporalment el 41% dels drets de duana a importadors, productors i distribuïdors d'oli i de sucre. La mesura s'aplicarà fins al pròxim 31 d'agost.

Actualitzat
Algèria ha decidit posar en marxa una sèrie de mesures per abaratir els preus del sucre i de l'oli i apaivagar la tensió social. El govern del president Bouteflika ha estat reunit durant hores per estudiar la situació i buscar la manera de posar fre a la revolta, que ha fet evident el malestar social entre els algerians i l'executiu del país.

Finalment, el consell de ministres algerià ha anunciat una exempció temporal del 41% en les taxes dels importadors, productors i distribuïdors d'oli i sucre. La mesura serà de caràcter retroactiu de l'1 de gener al 31 d'agost d'aquest any i pretén, així, fer front a les queixes per l'alça de preus dels productes bàsics.

L'encariment dels preus va provocar uns disturbis que fa cinc dies que duren i que, segons el Ministeri de l'Interior algerià, han provocat tres morts i més de 400 ferits pels enfrontaments entre la policia i grups de joves, castigats especialment per l'atur. Fonts hospitalàries eleven les víctimes mortals a cinc.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut