Alger

La revolta per l'encariment dels productes bàsics a Algèria deixa almenys dos morts

La revolta social que va esclatar dimecres passat a Algèria ja s'ha cobrat les primeres víctimes mortals. Els enfrontaments contra l'encariment del preu dels productes bàsics han provocat, de moment, dues víctimes mortals. Mentrestant, el govern algerià està reunit d'urgència per intentar resoldre la crisi el més aviat possible i frenar l'onada de violència que s'està estenent pel país.

Actualitzat
Les protestes de joves algerians contra l'increment del preu de productes bàsics, com l'oli i el sucre, no s'aturen i s'escampen de ciutat en ciutat. El país més poblat i més ric del Magreb, exportador de gas, té una taxa d'atur juvenil del 20% i els joves es queixen del difícil accés a la vivenda.

Des de dimecres passat les escenes violentes entre els grups de manifestants i les forces de l'ordre s'han anat repetint, i en les últimes hores el govern algerià ha confirmat la mort d'almenys dues persones.

Fins ara, la crida a la calma de les autoritats no ha servit de res i el gabinet de crisi està reunit per mirar d'aconseguir solucionar el problema el més aviat possible. S'espera que aquest dissabte el govern celebri un consell de ministres dedicat a examinar com aturar la pujada dels preus dels productes de primera necessitat, perquè segons l'executiu algerià els disturbis no són conseqüència de l'increment dels preus.

La violència s'estén a Tunísia

Les protestes juvenils també han passat a la veïna Tunísia. A banda del descontentament per la crisi i la falta de perspectives de futur, els joves tunisians protesten des de fa tres setmanes contra el govern. Els manifestants criden consignes contra la corrupció i la falta de llibertat d'expressió de la dictadura de Ben Ali. La resposta del règim: el tancament de pàgines webs hostils i la detenció de bloguers opositors.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut