Alguns dels espais que ara s'han posat a la venda (TOParquitectura/Jordi Romeu)

En venda per 6 milions la casa de Xavier Corberó, un laberint de 38 habitacions a Esplugues

Els espais adjacents, que han estat escenari de molts rodatges, els va comprar l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat per obrir-los al públic

RedaccióActualitzat

En ple nucli històric d'Esplugues de Llobregat, entre cases centenàries, l'Ajuntament i l'església parroquial de Santa Magdalena, s'hi amaga un edifici singular i laberíntic que ara s'ha posat a la venda per 6 milions d'euros.

És la casa de l'escultor Xavier Corberó, que durant 60 anys i fins a la seva mort, el 2017, va adquirir, ampliar i reformar diverses cases del poble per formar un conglomerat arquitectònic immens --i en algunes parts, sense cap ús concret més enllà de l'estètic-- on va establir el seu quarter general.

Els espais adjacents del conjunt ja els va comprar fa uns anys a la família l'Ajuntament d'Esplugues, que va pagar tres milions d'euros per convertir l'anomenat Espai Corberó o Casa dels Cecs --el número 100 del carrer Església-- en un equipament cultural públic.

A la zona municipal hi ha, entre altres edificacions, patis i estanys, un imponent auditori amb un sostre de volta de formigó i capacitat per a unes 300 persones. Ho podeu veure en aquest vídeo del 2022:

Un conjunt singular que, tant abans com després de passar a mans públiques, s'ha convertit en escenari de passarel·les o rodatges com ara la pel·lícula "Vicky Cristina Barcelona", de Woody Allen, el videoclip de la cançó "Vampiros", de Rosalía i Rauw Alejandro, o l'anunci de presentació de 3Cat:
 


Tot i això, la venda del 2021 no va incloure la part on vivia i treballava l'artista, organitzada al voltant d'una lluerna hexagonal, que s'ha mantingut intacta i ara s'ha posat a la venda amb l'opció de mantenir-la com a habitatge o reconvertir-la en un hotel.

L'espai combina espais interiors i exteriors amb els arcs com a protagonistes (TOParquitectura/Jordi Romeu)

Els edificis corresponen a la residència de Corberó i de convidats, patis, jardí, el taller, els espais de treball dels col·laboradors de l'artista i un espai per exposar la seva obra.

Les xifres publicades pel portal TOParquitectura demostren que no es tracta d'una casa qualsevol. Són 3.600 metres quadrats construïts amb 38 dormitoris, 15 banys, 3 cuines, 9 sales, pàrquing i piscina.

L'habitatge compta amb 3.600 metres quadrats construïts (TOParquitectura/Jordi Romeu)

L'artista "va crear un conjunt harmònic i formalment diferenciat del que és habitual a la zona, com a conseqüència del seu talent com a artista tridimensional, no només en el terreny de l'escultura en metall i pedra, sinó també en el de l'arquitectura", en destaca el mateix portal immobiliari.

Això sí, l'anunci ja adverteix que qui tingui els sis milions per quedar-se la casa l'haurà de reformar.

En aquest àudio podeu recuperar un passeig per l'edifici que va fer "El matí de Catalunya Ràdio".

ARXIVAT A:
Arquitectura
Anar al contingut