Germà Gordó exercirà a partir d'ara les funcions de secretari del govern. (Font: ACN)
Germà Gordó exercirà a partir d'ara les funcions de secretari del govern. (Font: ACN)
Barcelona

Germà Gordó serà secretari de govern

L'advocat i fundador de les joventuts convergents, Germà Gordó exercirà a partir d'ara les funcions de secretari del govern. Forma part de l'anomenat "pinyol", un grup reduït de persones molt properes a Artur Mas. Gordó és gerent de Convergència Democràtica i membre de l'executiva, i ara, amb 41 anys, serà un dels membres més joves del nou govern. El futur secretari del govern ha estat gerent del partit des del 2004 i és de la màxima confiança del nou president.

Actualitzat
Germà Gordó exercirà a partir d'ara les funcions de secretari del govern. Un càrrec sense cartera però que pot tenir una forta influència sobre els diferents departaments. De fet, el secretari participa en totes les reunions del Consell de Govern i a més també està present en el Consell Tècnic, l'organisme que prepara els acords de l'executiu abans de la seva aprovació definitiva.

Ha treballat a l'ombra des del 2004

Gordó és un polític discret. Gerent de CDC des del 2004, ha format part de les interioritats del partit des de l'ombra, sense projecció pública. Amb tot, és un home de la màxima confiança del nou president de la Generalitat, Artur Mas. De fet, és el menys conegut dels membres del "pinyol", el reduït nucli de confiança a l'entorn de Mas, però ha assessorat el nou president en quina havia de ser l'estructura del nou govern i Madí en el procés de traspàs de poders. Gordó va tenir responsabilitats de segona fila amb Jordi Pujol i amb la tornada de CiU a la Generalitat s'asseurà a la taula de l'executiu com a secretari. És llicenciat en Dret i s'emmarca en el sector més sobiranista del partit, però també té un perfil democristià. Va ser secretari general d'Agricultura quan el conseller era Josep Grau. L'any 2004, poc després de perdre el govern de la Generalitat, va rebre l'encàrrec de Mas d'ocupar-se de la gerència de CDC.

Doble vessant polític: sobiranista i democristià

El seu perfil polític té un doble vessant. D'una banda, com la majoria dels membres del "pinyol", té un perfil marcadament sobiranista. De fet, és director general de l'Associació Catalana Barcelona 2020, que agrupa joves nacionalistes i que té com a objectiu la plena sobirania nacional i la defensa i la promoció del català. Però al mateix temps és un home de conviccions democristianes -un fet que l'acosta a Unió Democràtica- i forma part del consell directiu de la Fundació Persona i Democràcia - Joaquim Xicoy.

Germà Gordó ocuparà el lloc que han assumit altres polítics destacats com Ernest Maragall abans de ser conseller o Laia Bonet, ara diputada i dirigent socialista a l'alça.
Anar al contingut