Lagos

Vaga general indefinidia a la Costa d'Ivori per pressionar Gbagbo perquè marxi del poder

Els partits que donen suport al president electe de la Costa d'Ivori, Alassan Outtara, han convocat una vaga general indefinida al país per pressionar el president sortint, Laurent Gbagbo, perquè abandoni el poder. Paral·lelament, Gbagbo ha denunciat un complot dels EUA i França contra ell.

Actualitzat
Els habitants de la Costa d'Ivori estan cridats a fer una vaga general indefinida fins a aconseguir que el president sortint, Laurent Gbagbo, abandoni el poder. La mesura de pressió l'han proposada els partits que donen suport al president electe, Alassan Outtara, una protesta que s'assembla a la crida a la desobediència llançada el 21 de desembre pel govern d'Outtara, i que va tenir poca repercussió.

Paral·lelament, Laurent Gbagbo ha denunciat un complot dels Estats Units i França contra ell. Amb el poder retingut i sense acceptar la derrota electoral, ha explicat que els ambaixadors d'aquests dos països van pressionar perquè el president de la Comissió Electoral proclamés guanyador dels comicis el seu rival, Alassane Outtara.
Anar al contingut