Felip Puig als micròfons de Catalunya Ràdio. Foto d'arxiu
El conseller d'Interior, Felip Puig
Barcelona

Felip Puig, un home fort per a la Conselleria d'Interior

El número 2 de CDC, Felip Puig assumirà la cartera d'Interior. Un home fort per a una conselleria difícil i fonamental. Puig és un dels representants del sector sobiranista de la formació, i un dels col·laboradors més experimentats de Mas, que ha acompanyat durant els set anys a l'oposició. Durant l'última etapa de Jordi Pujol, va dirigir les conselleries de Medi Ambient, primer, i Política Territorial i Obres Públiques, després.

Actualitzat
Malgrat els rumors que el situaven fora del govern, el número 2 de Convergència Democràtica de Catalunya, Felip Puig, encapçalarà una de les conselleries més difícils i fonamentals: Interior. Una conselleria que ha estat blanc de les crítiques durant la darrera legislatura per la gestió de l'ecosocialista, Joan Saura. Mas ha optat per un home fort, per un experimentat animal polític, per dirigir una conselleria amb reptes de campanya com la supressió de la limitació dels 80 quilòmetres per hora als accessos a la capital catalana.

Nascut a Barcelona l'any 1958, Puig és un dels representants del sector més sobiranista de CDC. Un home tot terreny amb una experimentada trajectòria política. Després d'afiliar-se a Convergència l'any 1976, Puig va iniciar la seva carrera política com a president del comitè local del partit a Parets del Vallès, d'on va ser regidor, per després convertir-se en president del comitè executiu comarcal del Vallès Oriental. D'allà va fer el salt a Barcelona, on va formar part de l'assessoria del Grup Municipal de CiU al consistori entre el 1985 i el 1988. A més, durant aquest mateix període també va col·laborar amb l'àrea de política municipal de la secretaria d'organització de CDC i de l'Associació Catalana de Municipis.

El seu primer càrrec al govern de la Generalitat va arribar el mateix 1988. Aleshores es va convertir en el director general de Serveis Comunitaris de la Conselleria de Benestar Social, càrrec que compaginava amb la presidència del consell d'administració d'Adigsa. L'any 1992, Puig es va convertir en secretari general de la mateixa conselleria, on va estar fins al 1996. Va ser aleshores quan va tenir el seu primer càrrec d'importància en el partit: secretari general de CDC.

Llicenciat en Enginyeria de Camins, Canals i Ports, els seus estudis el van ajudar a fer el gran salt en la política. L'any 1999 entrava a formar part del l'últim govern de Jordi Pujol com a conseller de Medi Ambient, primer (1999-2001), i de Política Territorial i Obres Públiques, després (2001-2003), conselleria que va compaginar amb la tasca de portaveu del govern.

Ja en l'oposició, Felip Puig s'ha convertit en un dels acompanyants de Mas en els set anys de "travessia pel desert". Primer com a portaveu del grup parlamentari de CiU i després com a segon de CDC. Ara Felip Puig gira full per començar una nova aventura política en un altre terreny: Interior.
Anar al contingut