Barcelona

Josep Maria Pelegrí torna a la Generalitat, al capdavant d'Agricultura i Medi Natural

Al capdavant de la Conselleria d'Agricultura i Medi Natural hi haurà Josep Maria Pelegrí, d'Unió Democràtica de Catalunya. Pelegrí, ja va formar part del govern de la Generalitat, l'últim any de Pujol al poder, com a conseller de Governació i Relacions Institucionals. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, en les darreres eleccions va ser número 2 en les llistes de la federació a Lleida.

Actualitzat
Josep Maria Pelegrí estarà al capdavant de la Conselleria d'Agricultura i Medi Natural. Pelegrí, nascut a Lleida, torna al govern de la Generalitat després d'haver estat al capdavant de Governació i Relacions Institucionals el 2002 i 2003, durant l'últim any de Jordi Pujol com a president. Pelegrí va substituir aleshores la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Amb l'arribada del tripartit al govern, Pelegrí es va convertir en portaveu adjunt del grup parlamentari de CiU.

Pelegrí va entrar a Unió Democràtica de Catalunya als 17 anys i té una llarga trajectòria dins el partit, arribant a ser el número 2 de Josep Antoni Duran i Lleida i ocupant la Secretaria General de la formació des del 2004.

El nou conseller d'Agricultura és llicenciat en Dret a la Universitat de Barcelona. La seva vida política la va iniciar com a regidor a l'ajuntament de Lleida des de l'any 1991 fins al 1999. Els darrers quatre anys va compaginar aquest càrrec amb el de vicepresident del Consell Comarcal del Segrià.

A Josep Maria Pelegrí, el defineixen com un home discret, amant de la música, el cinema i les passejades.
Anar al contingut