Barcelona

Joana Ortega s'estrena com a consellera de Governació en representació d'Unió

Vicepresidenta d'UDC, és un dels consellers militants de la formació del govern d'Artur Mas. S'estrenarà com a consellera de Governació. Especialista en comunicació política, va portar el disseny de la campanya de CiU en les eleccions del 28-N, que han catapultat Mas a la presidència de la Generalitat. Ha estat regidora de l'Ajuntament de Barcelona entre els anys 1995 i 2007. Defensora del talent femení, va ser presidenta de l'Institut Català de la Dona i del Consell de Dones de Catalunya durant l'últim govern de Jordi Pujol.

Actualitzat
Joana Ortega i Alemany serà una de les peces d'UDC en l'engranatge governamental d'Artur Mas. Videpresidenta i membre del Comitè de Govern de la formació, és una de les persones de màxima confiança del líder democratocristià i portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida.

Experta en comunicació política, Ortega ha estat la número 2 de la coalició per Barcelona i responsable, juntament amb David Madí, del disseny de la campanya electoral dels comicis que han catapultat Artur Mas a ser el 129è president de Catalunya.

La nova consellera va iniciar la seva carrera política quan l'any 1985 va ingressar a UDC. Des d'aleshores la seva trajectòria l'ha portat a ser regidora de l'Ajuntament de Barcelona entre els anys 1995 i 2007. "Ferma defensora del talent femení", com ella mateixa proclama, Jordi Pujol també li va donar confiança durant el seu últim govern. Així, en els últims anys de l'era Pujol va presidir l'Institut Català de la Dona i el Consell de Dones de Catalunya. Durant l'últim govern del tripartit, Joana Ortega ha excercit de portaveu de CiU a la comissió de control parlamentari de la CCMA. Assegura que el seu mentor polític ha estat el democratacristià Domènec Sesmilo.

Més enllà de la política, Ortega és psicòloga de professió. Nascuda a Barcelona l'any 1959, entre els seus primers treballs professionals destaca l'obertura d'una escola de mecanografia a Barcelona. Va dirigir aquest negoci fins al 1992, quan, coincidint amb els Jocs Olímpics de Barcelona, es va incorporar com a tècnica al districte barceloní de les Corts. Dos anys després, però, Ortega va deixar el càrrec per embarcar-se en un nou negoci: una col·lecció de jocs de taula sobre Barcelona amb un tauler que emulava el mapa de metro. També en van fer l'edició madrilenya.

Joana Ortega està casada i té tres fills, dos de biològics i una d'adoptada a la Xina. A més, és filla d'una família nombrosa i la segona de cinc germans. Es considera una "defensora de la família com un valor pilar de la societat".

Entre les seves aficions destaca tocar la bateria, practicar el "kickboxing" o la motocicleta de muntanya. A més té debilitat pel continent africà i no amaga que somia fer el ral·li París-Dakar en "quad".
Anar al contingut