Barcelona / Madrid

Mas i Montilla ultimen el traspàs de poders, mentre De Gispert comunica el nou president al rei

Mas tenia avui una trobada pendent, la reunió amb el president en funcions, José Montilla, al Palau de la Generalitat per ultimar el traspàs del govern. La trobada ha durat una hora i mitja i ha servit per parlar de la situació financera de la Generalitat. A la mateixa hora, a Madrid, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, s'ha reunit amb el rei Joan Carles I al palau de La Zarzuela, per comunicar-li la investidura d'Artur Mas com a 129è president de la Generalitat de Catalunya. La reunió s'ha fet al despatx del monarca i ha durat una mitja hora.

Actualitzat
Artur Mas ha arribat a mig matí al Palau de la Generalitat, on l'esperava José Montilla per ultimar el traspàs de poders del govern de la Generalitat. La reunió, qualificada d'amable i cordial pels protagonistes, ha durat una hora i mitja. A la sortida no hi ha hagut declaracions però col·laboradors de Mas han qualificat la reunió de productiva.

Montilla ha lliurat al seu successor un informe elaborat per la Conselleria d'Economia amb l'estat real dels comptes de la Generalitat que va tancar ahir a la nit el departament que dirigeix el conseller en funcions, Antoni Castells. A la reunió també s'han abordat qüestions com els acords urgents que s'han de prendre abans de final d'any, com ara els relatius a la pròrroga dels pressupostos o a la revisió dels peatges.

El president en funcions i el president investit també han acordat fer conjuntament la tradicional ofrena floral del dia Nadal a la tomba del president Macià al cementiri de Montjuïc. Tradicionalment, la classe política catalana fa cada dia de Nadal a primera hora del matí aquesta ofrena a Macià, que va morir el 25 de desembre del 1933.

Mentrestant, a Madrid

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert ha comunicat aquest matí al rei Joan Carles I la investidura d'Artur Mas com a 129è president de la Generalitat de Catalunya. La trobada s'ha fet al despatx del monarca al palau de La Zarzuela, durant uns 25 minuts. Gispert ha qualificat la trobada d'agradable, cordial i amable.

Segons ha explicat Núria de Gispert, el rei li ha demanat que traslladi les seves felicitacions tant a Artur Mas com a Josep Antoni Duran Lleida, per qui, segons la presidenta del Parlament, el monarca ha mostrat simpatia. Durant la trobada, el rei s'ha interessat per com es viu la crisi econòmica a Catalunya, i ha assenyalat que "es tracta d'una crisi global que ha agafat Espanya per sorpresa".

Joan Carles I signarà aquest mateix divendres el reial decret perquè Artur Mas prengui possessió del càrrec dilluns, igual que ho farà el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. El decret signat pel monarca i el president del govern es publicarà al BOE i al "Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut