Agents de la policia científica italiana arriben a l'ambaixada de Xile a Roma. (Font: EFE)
Un grup anarquista n'admet l'autoria i propugna la destrucció del «sistema de dominació». (Font: EFE)
Roma

Un grup anarquista s'adjudica els atacs a les ambaixades de Roma

Un grup anarquista reivindica els atemptats contra les ambaixades de Suïssa i Xile a Roma. El govern italià apunta una xarxa internacional amb connexions a Grècia i l'estat espanyol. Dues persones van resultar ferides en els dos atacs. Es tracta d'un treballador de l'ambaixada suïssa, i d'un altre de la legació xilena. Un ha perdut la mà i l'altre dos dits.

Actualitzat
Alerta terrorista a Roma

Les representacions diplomàtiques estrangeres a Roma, la capital italiana, estan en alerta general en previsió de nous atemptats com els que ahir van viure les ambaixades de Suïssa i Xile. Dues persones van resultar ferides en els dos atacs. Es tracta d'un treballador de l'ambaixada suïssa, i d'un altre de la delegació xilena. Un ha perdut la mà i l'altre dos dits.

Possible connexió internacional darrere els atemptats

El grup anarquista anomenat Federació Anàrquica Informal, FAI, ha reivindicat l'autoria dels atacs. Es tracta d'un grup força actiu, però, fins ahir, els seus atemptats només s'havien quedat en intents, perquè els paquets sempre s'havien interceptat o s'havien incendiat sense causar danys. Els investigadors descarten que els atacs tinguin cap vinculació amb la política italiana i apunten cap a una xarxa internacional de grups anarquistes amb connexions a Grècia i Espanya.

Una nota s'adjudica els atemptats

Precisament al costat d'un dels ferits s'ha trobat una nota on els presumptes autors deien: "destruïm el sistema de domini. Visca la FAI, visca l'anarquia. Federació Anarquista Informal cèl·lula revolucionaris Lambros Fountas". L'agència AGI va difondre que els sobres es van enviar des de Grècia, d'on també es van enviar una dotzena més de sobres amb explosius al novembre, adreçats a la cancellera alemanya, Angela Merkel; al primer ministre italià, Silvio Berlusconi; al president francès, Nicolas Sarkozy, i a unes quantes institucions i ambaixades europees.

La fiscalia ha obert una investigació terrorista. L'acció d'aquest grup arriba en un moment de tensió política i social al país, amb l'aprovació ahir de la reforma universitària que rebutja el col·lectiu d'estudiants.
Anar al contingut