Bilbao

Sis de cada 10 ciutadans bascos desconfien de la voluntat d'ETA d'acabar amb la violència

Sis de cada 10 ciutadans bascos desconfia de la voluntat de la banda terrorista ETA i l'esquerra abertzale de posar fi a la violència i acceptar les normes de la democràcia. És el que reflecteixen les dades del darrer Euskobaròmetre, l'enquesta semestral feta pel Departament de Ciència Política de la Universitat del País Basc.

Actualitzat
Un 48% dels bascos es mostren optimistes davant la fi del terrorisme a curt o llarg termini, i un 66% veuen ETA afeblida. Així, segons l'estudi, hi ha una barreja d'optimisme i, alhora, desconfiança davant la voluntat d'acabar amb la violència i acceptar les regles democràtiques.

L'Euskobaròmetre també mostra la valoració que fa la població basca del seu lehendakari, Patxi López. Un 42%, és a dir, 2 de cada 5 persones, suspenen la seva gestió al capdavant del govern autonòmic i un 59% rebutgen el pacte de govern entre el PP i els socialistes bascos per l'estabilitat de l'executiu basc.

Sobre la situació econòmica basca, 2 de cada 3 bascos, un 67%, manifesten sentir els efectes de la crisi econòmica, i el 53% desconfien de la capacitat de l'executiu autonòmic per resoldre-la.
Anar al contingut