Madrid

Entra en vigor una nova reforma del Codi Penal més dura amb els multireincidents

Entra en vigor una nova reforma del Codi Penal que és més dura amb els multireincidents i més suau amb el petit tràfic de drogues i els "top manta". El text incorpora nous delictes, com l'assetjament immobiliari i l'ocupació violenta d'immobles.

Actualitzat
La nova reforma del Codi Penal ja s'ha posat en marxa. En els catorze anys que fa que va entrar en vigor, ja s'ha reformat 25 vegades. Hi ha un grup de presos que se'n veuen beneficiats. Es tracta de les persones que són a la presó per un delicte de tràfic de drogues a petita escala, que estava penat entre tres i nou anys. Ara, la condemna té un màxim de sis anys, i això implica que algunes persones poden sortir ja en llibertat.

Penes de presó als multireincidents

Una de calenta i una de freda, perquè als anomenats multireincidents, que roben bosses i articles inferiors a 400 euros els aplicaran pena de presó si cometen tres faltes en un any. Així es pretén combatre els furts continus, que majoritàriament són en llocs turístics. També se'ls pot agreujar la pena aplicant-los el delicte de formar part de banda organitzada.

La llibertat vigilada, una mesura postcondemna

Als delinqüents sexuals més perillosos i en risc de reincidir se'ls pot aplicar una nova mesura: la llibertat vigilada, un control que se'ls pot fer fins a deu anys després d'haver complert la condemna de presó.

S'elimina la presó per als manters

Els que en surten beneficiats són els anomenats manters. No se'ls enviarà a presó, sinó que hauran de pagar una multa o fer treballs en benefici de la comunitat perquè es considera que és una conducta que fan per aconseguir els ingressos mínims per subsistir.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut