Barcelona

Dolors Camats creu que no s'ha de posar en dubte l'actual model educatiu que garanteix la "cohesió social"

Per la portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, la resolució del Suprem demostra que el tribunal ha fet "un ús polític i partidista de la voluntat d'algunes famílies". Camats ha alertat que, vista la sentència, el govern català "ha de garantir que l'actual mètode educatiu continuï sent el nostre sistema d'ensenyament", que compta amb el català com a llengua vehicular i inclou l'ensenyament del castellà i d'una tercera llengua. Dolors Camats creu que aquest atac a la immersió lingüística "no ha de posar en dubte el model educatiu actual".

Actualitzat
Fent un balanç dels resultats obtinguts pel sistema educatiu, Camats ha reconegut que "tal com ha estat concebut fins ara, ha permès que els nens dominin dues llengües, independentment de quina sigui la seva llengua materna".

La política ecosocialista s'ha referit a la immersió lingüística com un "bé a preservar" ja que s'ha postulat com un model d'"èxit social" i un element per garantir la "cohesió social".

Per articular la defensa del sistema educatiu actual, Camats ha dit que "s'ha d'apel·lar a l'acord de les forces catalanistes" i ha afegit que, de cara al segon debat d'investidura d'Artur Mas previst per dijous, "no ens podem permetre el luxe que el president investit sigui escollit amb els vots del PPC, que qüestiona l'actual model lingüístic".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut