Barcelona

CiU no veu perillar el model d'immersió lingüística després de la sentència del Suprem

Convergència i Unió ha reaccionat a les sentències del Tribunal Suprem contràries al model d'immersió lingüística afirmant que "no hi renunciarem". Segons Oriol Pujol, el Tribunal Suprem no té competències per derogar normes de rang estatal i autonòmic i, per tant, les seves sentències no afecten la norma sinó la seva aplicació. En conseqüència, i en aquest cas concret, "s'ha de veure si s'ha detectat un deficient funcionament en el model en els dos o tres casos denunciats" i solucionar-los.

Actualitzat
Lluny de considerar que la decisió del Suprem posa en "perill" el model d'immersió lingüística, el president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha argumentat que, en realitat, el que fa el tribunal és avalar el sistema. Per justificar la seva interpretació, Pujol ha destacat que el Suprem "s'aferra" a allò que diu el Constitucional, que el 1994 va emetre una sentència interpretativa que considerava "perfectament legítim" el sistema d'immersió lingüística en entendre que "el centre de gravetat" d'aquest model podia ser el català, sempre que es garantís el coneixement del castellà al final del cicle d'ensenyament obligatori.

Pujol ha recordat, a més, que la sentència del TC sobre l'Estatut era "dura" en alguns aspectes lingüístics del text, però "en cap cas declarava inconstitucional cap precepte" relacionat amb el model d'immersió lingüística. Tenint en compte això, i també el fet que el Suprem "no té jurisdicció per alterar cap norma estatal o autonòmica, no pot anul·lar el model d'immersió lingüística", Pujol creu que no hi ha motiu per veure perillar aquest sistema.

Segons el president del grup parlamentari de CiU, el Suprem "no qüestiona" la normativa lingüística, sinó com s'aplica en alguns casos concrets, on s'hagin pogut produir "errors". El nou govern de CiU, segons Pujol, "mantindrà i preservarà" el model d'immersió, encara que estarà obert a "corregir" els possibles "errors" que hi pugui haver en alguns centres educatius en l'aplicació de la normativa vigent.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut