Barcelona

Mobilitzacions per a la #immersió i contra la sentència del TS que demana equiparar el català i el castellà

La resolució del Tribunal Suprem que obliga la Generalitat a modificar el model educatiu català per garantir que el castellà també sigui llengua vehicular a Catalunya ha provocat una ràpida i intensa resposta dels ciutadans. Les xarxes socials com el Twitter i el Facebook s'han omplert de missatges amb referència a la sentència, majoritàriament per rebutjar-la. També aquest portal està rebent desenes de missatges d'usuaris enfurismats amb la notícia. I al carrer, s'han fet concentracions aquest vespre i se n'esperen de noves.

Actualitzat
Les reaccions a la sentència del TS s'han fet notar de seguida a les xarxes socials com el Twitter, on les etiquetes #immersió, #desobediència, #Suprem i #somunanació estan entre les més utilitzades. Els tuitaires defensen el model d'immersió lingüística i rebutgen la sentència del Suprem.

Al Facebook, han aparegut grups en contra de la sentència del Suprem i a favor de la protecció del català.

El portal 3cat24 està rebent també una allau de comentaris en contra d'aquesta notícia que molts usuaris veuen com un retrocés.

I al carrer, també s'esperen respostes. La CUP ha emès una convocatòria de concentracions contra la sentència, i aquest dimarts se n'han fet les primeres. Entre 200 i 300 persones s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona i han cridat consignes a favor de la independència. Hi ha una segona mobilització convocada per aquest dijous, a la mateixa hora, a les places dels ajuntaments dels Països Catalans.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut