Madrid

Sinde treballarà en una llei antidescàrregues que satisfaci a tots

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha assegurat que el govern treballarà per trobar "un model que satisfaci a tothom", després del rebuig de la llei antidescàrregues al Congrés dels Diputats per part de tots els grups parlamentaris. Un rebuig que ha provocat que el PP demani la dimissió de la ministra, que ha respost als populars que "no ha pensat a dimitir". Els EUA, per la seva banda, han valorat l'esforç del govern però han demanat "fer més".

Actualitzat
González-Sinde creu que tots els partits "estan d'acord a trobar una fórmula per compatibilitzar els drets de tothom a la xarxa", encara que ha precisat que cada grup té una opció "diferent". La ministra ha reiterat el compromís del govern amb la defensa dels drets d'autor i ha assegurat que estan analitzant "quins poden ser els següents passos en aquest camí de defensa de la propietat intel·lectual".

En opinió de la ministra, l'objectiu del govern continua sent el mateix: trobar una fórmula que permeti als usuaris disposar de continguts legals a la xarxa a preus assequibles i que no persegueixi ni criminalitzi els usuaris". La ministra de Cultura ha dit que els creadors són conscients que el seu futur i el seu present depenen absolutament que hi hagi unes regles del joc "justes i equitatives" a la xarxa. En cas contrari, ha afegit, "a poc a poc perdrem patrimoni cultural, es deixaran de fer inversions i només tindrem una cultura d''amateur'".

EUA valora l'esforç del govern davant la pirateria però demana "fer més"

L'ambaixada dels Estats Units a Espanya ha valorat "els esforços" que el govern i la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, estan fent per protegir la propietat intel·lectual a internet, encara que ha demanat "fer alguna cosa més" per aconseguir aquest objectiu.

La legació diplomàtica que dirigeix Alan Solomont ha eludit pronunciar-se sobre la decisió adoptada per la cambra baixa, amb el suport de tots els grups, excepte el PSOE, en considerar que no és competència seva jutjar l'acció del Parlament o del govern. Tot i això, ha recordat que la lluita contra les descàrregues il·legals a internet és "un dels problemes importants" per als Estats Units i la seva indústria audiovisual pels perjudicis econòmics i d'altra mena que provoquen. Per aquest motiu, l'ambaixada dels EUA creu que "Espanya ha de fer alguna cosa més per protegir els drets de propietat intel·lectual de tot tipus d'autors", si bé "aplaudeix els esforços del govern i de la ministra González-Sinde" per aconseguir aquest objectiu.

Espanya és a la llista de països que no prenen prou mesures contra la pirateria intel·lectual, segons l'informe que redacta cada any l'Oficina del Representant de Comerç Exterior dels EUA, conegut com a "Special 301". Els documents secrets de Wikileaks revelats aquesta setmana pel diari "El País" posen de manifest que diversos membres del govern, entre els quals González-Sinde, van demanar a l'ambaixada nord-americana a Madrid que els ajudés a sumar forces per tirar endavant la llei antidescàrregues i pressionar el PP, el PNB i CiU perquè hi donessin el sí durant la tramitació parlamentària.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut