Barcelona

Òmnium Cultural engegarà accions "dia a dia" dins les escoles per protegir la immersió lingüística

Òmnium Cultural vol protegir el model lingüístic educatiu actual, després que el Tribunal Suprem fes públiques les tres sentències que el qüestionen i que diuen que el castellà també ha de ser llengua vehicular en l'ensenyament a Catalunya. Ho farà amb actuacions locals, intentant apaivagar les queixes que hi pugui haver a cada centre. Però de moment no preveu grans mobilitzacions.

Actualitzat
Per Muriel Casals, presidenta de la institució, la resolució judicial és un atac a la cohesió social de Catalunya perquè proposa, de fet, un sistema educatiu monolingüe. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", deia que des d'Òmnium lluitaran per preservar el sistema tal com està, actuant escola per escola: "Més que reaccions grosses cap enfora, cal veure l'actuació dia a dia dins de les escoles, que si per a alguns pares recalcitrants la solució és enviar-los una carta a cadascun d'ells en castellà doncs se'ls l'envia i se'ls ajuda", ha dit Muriel Casals.

Altres entitats culturals com ara la Plataforma per la Llengua i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) també han anunciat accions per defensar el model lingüístic actual.
D'altra banda, ahir es van fer diverses concentracions, bàsicament organitzades per les CUP, en pobles i ciutats de tot Catalunya per rebutjar la sentència del Suprem.

El que diu el Suprem

Les tres sentències del Tribunal Suprem obliguen la Generalitat a reintroduir el castellà com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya.

Els magistrats fan servir com a argument la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i, basant-s'hi, recorden que el castellà també gaudeix de la condició de llengua vehicular i docent en l'educació a Catalunya.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut