Madrid

La Comissió d'Economia del Congrés rebutja la "llei Sinde"

El PSOE s'ha quedat sol en la defensa de l'anomenada "llei Sinde", que finalment no ha tirat endavant. La Comissió d'Economia del Congrés ha rebutjat aquest dimarts a la nit la disposició coneguda com a "llei Sinde", que pretenia facultar el govern a tancar webs de descàrregues il·legals de continguts subjectes a drets d'autor. Malgrat les negociacions d'última hora, el PSOE no ha aconseguit cap suport. Ara la llei d'economia sostenible continua el seu tràmit al Senat però sense la disposició final segona, coneguda com a "llei Sinde".

Actualitzat
L'anomenada "llei Sinde", que permetia al govern tancar webs per vulnerar drets de la propietat individual, ha fracassat. La Comissió d'Economia del Congrés l'ha rebutjat per 18 vots a favor i 20 en contra. Els socialistes s'han quedat sols en la defensa del text i, malgrat els contactes i les negociacions d'última hora amb els grups nacionalistes i els populars, no han aconseguit arrencar cap suport.

El PNB i Coalició Canària han demanat votar per separat, de la llei d'economia sostenible, la disposició final segona, l'anomenada "llei Sinde", i s'han aliat amb la resta de grups -excepte el PSOE- per tombar-la. Ara, la llei d'economia sostenible continuarà el seu tràmit al Senat però ja sense la polèmica disposició.

El resultat desfavorable al govern es pronosticava ja des de la tarda d'aquest dimarts, quan CiU anunciava que no donaria suport a l'executiu de Zapatero per tirar endavant la "llei Sinde". El portaveu de CiU, Josep Sánchez Llibre, ho confirmava. Segons ha explicat Sánchez Llibre, no ha estat possible "configurar un pacte global" respecte de la llei d'economia sostenible, sobretot en aspectes fiscals, financers i econòmics, que per CiU són "rellevants". Per Sánchez Llibre, aquesta llei és "confusa" i "dispersa", i és una "llei que no inspira confiança per aixecar l'economia espanyola" i "no generarà un clima de confiança econòmica".

Pel que fa a la disposició addicional segona, més coneguda com a "llei Sinde", Sánchez Llibre ha explicat que per CiU el més important és "buscar l'equilibri" entre la defensa de la propietat intel·lectual i que sigui "compatible" amb les noves tecnologies.

La votació a la Comissió d'Economia del Congrés de la "llei Sinde" s'havia posposat fins que s'acabi el ple del Congrés i el resultat s'ha conegut després de les 10 del vespre d'aquest dimarts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut