Madrid

Joan Rosell, escollit nou president de la CEOE en substitució de Díaz Ferrán

Joan Rosell serà president de la CEOE pels pròxims 4 anys en substitució de Díaz Ferrán. El president de Foment del Treball s'ha imposat amb 444 vots dels 710 emesos. La candidatura encapçalada pel president de la patronal andalusa, Santiago Herrero, que finalment també integrava la del president d'Ametic, Jesús Banegas, ha obtingut 247 vots. A més, també hi ha hagut 16 vots en blanc i 3 de nuls. Rosell és, per tant, el quart president de la CEOE. Això sí, aquest ha estat el primer cop en 33 anys que els presidents espanyols trien entre més d'un candidat qui volen que lideri l'organització. En les seves primeres paraules després de les eleccions, Rosell ha defensat amb contundència la necessitat de portar a terme reformes.

Actualitzat
Les eleccions han tingut lloc enmig d'un clima enrarit entre les dues candidatures, perquè el tàndem Herrero-Banegas ha denunciat pressions a l'electorat de la CEOE perquè no els votin.

Joan Rosell substitueix Gerardo Díaz Ferrán, qüestionat pels problemes empresarials que ha tingut amb empreses com Marsans o Air Comet, i es converteix així en el quart president de l'organització, després de Carlos Ferrer Salat, José María Cuevas i el mateix Díaz Ferrán.

Les reformes, "la millor medecina"

En les seves primeres paraules després d'haver estat elegit nou president de la patronal espanyol, Joan Rosell ha defensat que cal convèncer els partits polítics de la necessitat de portar a terme reformes per tal de tirar endavant el país. Per Rosell, són "imprescindibles" i "ineludibles".

A més, ha defensat, també, que cal ser "valents" per convèncer la societat que "cap millora, tant econòmica com social, es pot fer sense els empresaris". Rosell, que ha avalat la feina dels seus predecessors, i especialment la de José María Cuevas, ha descartat, pel que fa al futur de la CEOE, que calgui "posar-ho tot de cap per avall".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut