Barcelona

L'aplicació de la nova tarifa incrementa un 3,2% el preu dels taxis de l'àrea de Barcelona

Des d'aquest divendres les tarifes del taxi a l'àrea de Barcelona són una mica més altes. La nova tarifa per al 2011 té un increment ponderat del 3,2% respecte a les d'aquest any. Aquest augment està per sobre de l'IPC actual. En canvi, la baixada de bandera i els suplements es mantindran igual que aquest 2010. L'increment repercuteix únicament en el preu del quilòmetre recorregut i en l'hora d'espera dels taxis a l'àrea de Barcelona.

Actualitzat
Aquest augment el va aprovar primer l'Entitat Metropolitana del Transport i després el va ratificar la Comissió de Preus de la Generalitat. Els taxistes podran fer el canvi dels taxímetres per adaptar-los a la nova tarifa a partir de les 24 h d'aquest divendres, però aquesta actualització només es podrà fer en tallers autoritzats, tal com ha informat l'Institut Metropolità del Taxi a través d'un comunicat.

Els nous preus també estableixen que les nits de Nadal i de Cap d'Any s'aplicarà un suplement especial de 3,10 euros. A més, s'ha acordat que l'última nit de l'any s'apliqui la liberalització horària, que permetrà que els taxistes que tinguin festa el dia 31 de desembre puguin sortir a treballar des de les 22 h d'aquest dia, en comptes de fer-ho de a les 6 h de la matinada de l'1 de gener. Per contra, la nit de Nadal no es posarà en marxa la liberalització i, per tant, l'horari serà el que impera habitualment.

Aquest increment arriba un dia després que l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va anunciar l'augment de les tarifes del transport públic pel 2011.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut