Madrid

Felipe González fitxa com a conseller de Gas Natural per 126.500 euros a l'any

L'expresident del govern espanyol Felipe González serà conseller independent de Gas Natural Fenosa. El consell d'administració del grup energètic l'ha designat, per unanimitat, i ha destacat el seu reconeixement com a estadista i la seva connexió amb Llatinoamèrica, on la companyia hi és present des de fa 18 anys. Al consell de Gas Natural Fenosa també hi ha Narcís Serra, que va ser ministre i vicepresident amb Felipe González. També són consellers, entre d'altres, el director general de La Caixa, Joan Maria Nin, i el president de Repsol YPF, Antoni Brufau. La remuneració base d'un conseller independent de Gas Natural Fenosa és de 126.000 euros bruts a l'any.

Actualitzat
El consell d'administració de Gas Natural Fenosa ha designat per unanimitat l'expresident del govern, Felipe González, nou conseller independent del grup energètic, segons ha anunciat en una nota la companyia. El càrrec de l'expresident del govern espanyol és per tres anys i, tal com preveu el codi de bon govern, pot renovar-se fins a un màxim de 12 anys.

En la designació, Gas Natural Fenosa destaca l'"ampli reconeixement i prestigi nacional i internacional" de González, especialment "com a estadista i expert coneixedor de l'Amèrica Llatina, i també dels països de la Unió Europea i de l'arc Mediterrani ", on la companyia té una presència significativa.

L'expresident del govern, que té accions de la companyia, compartirà el seu càrrec al consell amb el seu exministre i vicepresident de l'executiu Narcís Serra, qui al seu torn també va entrar en l'òrgan rector de Gas Natural Fenosa el març del 2009, en representació de la caixa que presidia, Caixa de Catalunya.

En el consell de Gas Natural també s'hi asseuen el president de Repsol-YPF, Antoni Brufau, el president de la patronal catalana Foment del Treball i candidat a la presidència de la CEOE, Joan Rosell, i el director general de La Caixa, Joan Maria Nin.

La remuneració base d'un conseller independent de Gas Natural Fenosa és de 126.500 euros a l'any, fet que, un vegada descomptades les retencions, queda en 82.000 euros. Aquest base, però, pot augmentar si el conseller participa o presideix alguna de les diferents comissions de direcció.
Anar al contingut