Olot

Olot fa dos minuts de silenci per les víctimes del quàdruple crim

Olot ha fet dos minuts de silenci aquest dijous al migdia en memòria de les víctimes del crim múltiple que ha sacsejat la ciutat. Mig miler de persones han recordat els dos empresaris de la construcció i els dos treballadors d'una oficina de la CAM morts a trets. També les oficines de tot l'Estat d'aquesta entitat han tancat durant cinc minuts a l'hora del crim en senyal de condol. L'autor confés dels quatre assassinats, Pere Puig, va admetre les morts en la reconstrucció dels fets i està pendent de passar a disposició judicial. Puig, de 57 anys, paleta, veí de Sant Esteve d'en Bas i que treballava per als empresaris morts, podria haver actuat per una venjança econòmica. Fonts pròximes al detingut apunten que feia temps que no cobrava i que dimarts l'haurien acomiadat. La CAM ha negat que tingués cap deute amb ells.

Actualitzat
Mostres de condol i hipòtesi qüestionada

Olot ha recordat les quatre víctimes i ha mostrat la solidaritat amb les seves famílies amb una concentració silenciosa aquest dijous al migdia davant de l'Ajuntament de la ciutat. Hi han participat mig miler de persones, entre les quals hi havia veïns, membres de l'equip de govern i directius de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani. L'alcalde de la capital garrotxina, Lluís Sacrest, ha condemnat els fets. Sacrest ha afirmat que tot el municipi està consternat pel fet i ha negat que els crims es puguin explicar per motivacions econòmiques. També a les dotze del migdia, treballadors de l'Hospital Sant Jaume i del mercat d'Olot s'han concentrat davant l'oficina de la CAM per expressar el rebuig a les morts.

Abans ja han expressat el dol els treballadors del miler d'oficines que la Caixa d'Estalvis del Mediterrani té a tot l'Estat, un centenar a Catalunya, que han aturat l'activitat durant cinc minuts a les 9.20, 24 hores després de la mort dels seus companys a Olot. L'oficina on van passar els fets estarà tancada tot el dijous, igual que el bar de la Canya on van morir les dues primeres víctimes.

El detingut estava al corrent dels pagaments amb la CAM

El màxim responsable de la CAM a Catalunya, Gabriel Sagristà, ha explicat que l'autor confés del doble tiroteig mortal, Pere Puig, no té cap deute amb ells ni cap relació més enllà d'un compte i una targeta de crèdit. "Era un client dels que no són habituals, però no hi hem tingut mai cap problema ni li teníem hipotecada la casa ni teníem cap relació comercial amb els empresaris morts. Amb aquest senyor sí, una targeta de crèdit, però com la pot tenir molta gent", ha afirmat.

Aquesta afirmació desmenteix algunes de les informacions que havien transcendit sobre el cas i que apuntaven que l'home tenia un pis embargat. De tota manera, fonts pròximes al cas apunten com a possible hipòtesi del crim una venjança econòmica. Persones properes al detingut apunten que feia temps que no cobrava i que dimarts l'haurien acomiadat o bé que estaven a punt d'acomiadar-lo.

L'home, que ha passat la primera nit detingut a la comissaria dels Mossos a Olot, es preveu que passi a disposició judicial divendres.

Admet els fets

Els Mossos d'Esquadra, una comitiva judicial i l'assassí confés de quatre persones a Olot van fer dimecres la reconstrucció del quàdruple crim. Van començar pel bar La Cuina de l'Anna, de la Canya, on Puig va matar el constructor per a qui treballava i el seu fill, Joan i Àngel Tubert, de 62 i 35 anys, mentre esmorzaven. Els va disparar amb una escopeta de caça sense dir-los ni una paraula. Van continuar a l'oficina de la CAM del centre d'Olot, on el presumpte homicida en va matar el subdirector, Rafael Turró, de 46 anys, i una altra treballadora, Anna Pujol, de 56 anys. Les tasques van acabar al voltant de les set del vespre de dimecres.

L'autor confés dels crims es va lliurar als agents en sortir de l'entitat financera. Una patrulla s'hi havia aturat perquè hi havia un vehicle aparcat en doble fila i es va adonar que era el de l'home fugat després d'un doble crim al bar de la Canya. En veure els policies, l'home es va lliurar sense cap mena de resistència ni tampoc cap signe de penediment, i va confessar ser l'autor de quatre morts.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut