Madrid

Rosell obre la porta a una candidatura única sota la seva presidència al capdavant de la CEOE

El president de Foment, Joan Rosell, vol encapçalar una candidatura única per liderar la patronal espanyola CEOE. Rosell creu que té prou suport perquè els seus contrincants s'hi afegeixin. Així ho ha dit en un esmorzar a la capital de l'Estat, on ha parlat del present i el futur de l'organització empresarial. Els últims suports que ha rebut Rosell són de les patronals madrilenya i valenciana i de l'associació de fabricants de cotxes, l'Anfac. Els altres dos aspirants de moment no afluixen, i diuen que no aniran a la llista de Rosell sinó que s'ajuntaran amb una d'alternativa.

Actualitzat
Rosell ha fet una nova exhibició de força poc abans que es tanqués el termini per presentar les candidatures a la presidència de la CEOE, que ha acabat aquest dimarts a la mitjanit. Després d'assegurar que té més suports que els seus rivals, ha obert la porta a una candidatura única sota la seva presidència. De fet, poc abans de les 10 de la nit i segons les darreres dades facilitades per la CEOE, Joan Rosell havia aconseguit 241 avals de 62 organitzacions empresarials mentre que el president de la CEA, Santiago Herrero, n'havia reunit 44 d'onze organitzacions, i el president d'Ametic, Jesús Benegas, havia reunit 33 avals de sis organitzacions.

Durant la trobada organitzada per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica, Rosell havia manifestat que a última hora encara es poden acabar sumant al seu projecte unes quatre o cinc organitzacions "molt importants" més. Pel que fa als suports, el president de Foment del Treball ha destacat que les altres dues candidatures, les del president de la CEA, Santiago Herrero, i la del president d'Ametic, Jesús Banegas, no només són més febles, sinó que únicament tenen suport en els seus àmbits territorials i sectorials.

Rosell ha dit que creu que "hi ha la possibilitat que alguns dels candidats es retirin" abans del dia de les eleccions. De moment, però, i amb les dades que han transcendit fins ara la disputa continua, ja que els rivals de Rosell no afluixen.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut