Julian Assange, fundador de Wikileaks (Foto: Reuters)
Julian Assange ha criticat el bloqueig dels pagaments a Wikileaks. (Foto: Reuters)
Londres

Assange denuncia el bloqueig de Visa, Mastercard i PayPal als pagaments a Wikileaks

Julian Assange ha criticat les empreses Visa, Mastercard i PayPal per haver bloquejat els pagaments a Wikileaks. En un comunicat emès des de la presó on està ingressat, i que ha dictat a la seva mare, el fundador del portal ha destacat que l'actitud de les tres companyies demostra que són "instruments de la política exterior nord-americana". Assange compareix avui davant la justícia britànica, que ha de decidir si l'extradeix o no a Suècia, on està denunciat per presumptes abusos sexuals a dues noies.

Actualitzat
"Ara ja sabem que són instruments de la política exterior nord-americana, cosa que ignoràvem fins ara", ha afirmat el fundador de Wikileaks en un comunicat dictat a la seva mare, Christine Assange, i que ha publicat el diari australià "The Sunshine Coast Daily".

La suspensió dels pagaments a Wikileaks es va activar la setmana passada, en plena polèmica per la filtració de telegrames diplomàtics. Visa va justificar que li feien falta "més elements" per decidir si l'activitat del lloc web s'adequava a les seves "regles de funcionament", mentre que Mastercard va considerar "il·legal" activitats i PayPal va advertir que no acceptaria transferències fins a nova ordre.

Julian Assange està en presó provisional des que va ser detingut a Londres des de fa una setmana i aquest mateix dimarts ha de comparèixer davant de la justícia, que ha de decidir si l'envia a Suècia o no. Els seus advocats demanaran que el deixin en llibertat.

El govern britànic tem que, si la justícia opta per l'extradició, els pirates informàtics descarreguin la seva ira contra els portals de l'executiu, com ja va passar amb les empreses de transferències monetàries.

Anar al contingut