Estocolm

La seu central de Wikileaks: un búnquer antinuclear situat al centre d'Estocolm i a 30 metres sota terra

A 30 metres sota terra i a prova d'atacs nuclears. El magatzem central de dades informàtiques de Wikileaks és un búnquer de la guerra freda situat en ple centre d'Estocolm. El responsable de la polèmica web, Julian Assange, va triar aquesta ubicació per la seva seguretat i discreció, i perquè Suècia és un dels països amb les lleis més estrictes pel que fa a la transparència i la llibertat d'expressió.

Actualitzat
Una ubicació al més pur estil James Bond. Així és la seu central de Wikileaks, un búnquer antinuclear a 30 metres sota terra i situat en ple centre d'Estocolm. Des d'aquesta ubicació estratègica, i a través d'un servidor informàtic gegantí, el director del portal, l'australià Julian Assange, i el seu equip han fet públics durant els últims mesos els milers de documents que han provocat una forta crisi en la diplomàcia nord-americana.

El búnquer, construït durant la Segona Guerra Mundial, va servir durant els anys 70 de refugi dels funcionaris del govern suec d'un possible atac nuclear per part de la Unió Soviètica, i actualment és propietat de l'empresa sueca Bahnof, dedicada a la protecció de dades. Protegit amb fortes mesures de seguretat i amb uns accessos gairebé infranquejables -per entrar-hi s'han de travessar unes portes de metall de mig metre de gruix-, el recinte emmagatzema uns 8.000 servidors que es distribueixen de forma anònima en armaris alineats en llargues fileres.

La seguretat i discreció del búnquer i sobretot el fet que Suècia sigui uns dels països del món que més protegeix la llibertat d'expressió i la transparència, han estat elements decisius perquè Assange hagi triat aquest lloc com a magatzem central de dades informàtiques de la polèmica web.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut