Barcelona

La Font Màgica de Montjuïc estrena la rèplica de les quatre columnes de Puig i Cadafalch

La rèplica de les quatre columnes que Puig i Cadalfach va construir l'any 1919 i que després va enderrocar la dictadura de Primo de Rivera ja és del tot visible darrere de la Font Màgica de Montjuïc. Amb la retirada de les bastides que la cobrien, l'obra canvia substancialment el perfil d'un dels racons més fotografiats de Barcelona. La inauguració del monument encara no té data, però es podria fer el 25 de desembre.

Actualitzat
Un dels racons més fotografiats de Barcelona, la Font Màgica de Montjuïc, estrena nou paisatge. La rèplica de les quatre columnes de Puig i Cadafalch ja és del tot visible després de retirar-ne les bastides que les cobrien. Aquesta obra monumental està situada just darrere de la font i en la perspectiva del Palau Nacional. Cada columna fa 18,7 metres d'alçada, un menys que les originals, i tenen una amplitud de 20 metres entre la primera i l'última.

Es tracta de la rèplica les quatre columnes jòniques que va fer Puig i Cadalfach l'any 1919 com a símbol catalanista, en homenatge a les quatre barres de la senyera, i que deu anys més tards van ser enderrocades per la dictadura de Primo de Rivera, just abans de l'Exposició Universal del 1929. La iniciativa per tornar-les a construir la va posar en marxa la Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans i Esquerra Republicana de Catalunya va proposar reconstruir-les molt a prop de la seva ubicació original, proposta que va ser aprovada per unanimitat en el ple del juny del 2008.

La inauguració de les quatre columnes encara no té una data marcada, tot i que algunes fonts municipals apunten que es podria programar per al 25 de desembre, dia del 77è aniversari de la mort de qui va ser president de la Generalitat, Francesc Macià. Els propers dies es portaran a terme els últims treballs d'urbanització de la zona.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut