Barcelona

El govern portarà a la fiscalia el programa electoral de Plataforma per Catalunya

El Departament d'Acció Social i Ciutadania vol saber si en el programa electoral de Plataforma per Catalunya, que es va quedar a les portes d'aconseguir representació parlamentària en les últimes eleccions, hi ha indicis del delicte d'incitació a l'odi i al racisme. És per això que portarà a la fiscalia el programa, segons ha anunciat Oriol Amorós, secretari d'Immigració en funcions de la Generalitat.

Actualitzat
Tal com ja va fer amb el regidor del PP a Badalona Xavier Garcia Albiol pel pamflet de la formació en què es vinculava immigració amb delinqüència, el secretari d'Immigració en funcions de la Generalitat, Oriol Amorós, ha assegurat que "es cridarà el fiscal per informar-lo sobre el programa de PxC".

Segons Amorós, els deu punts del programa de la formació que encapçala Josep Anglada són "mentida" i els vuit que fan referència al control d'immigració "fan apologia de l'odi als veïns que són diferents". Afegeix que el partit té un públic "petit però preocupant" i que ha aprofitat el descontentament per la crisi per "fomentar la desagregació i l'odi entre els que pateixen".

"Cal dir clarament que el model de PxC és injust, mentider i ineficient", ha remarcat Amorós, que ha apostat per una ofensiva "emocional" contra la intolerància.

Plataforma per Catalunya, que proposa entre altres coses la repatriació de persones i la priorització dels catalans a l'escola, la sanitat i l'ocupació, és la novena força política a Catalunya i ha multiplicat per sis els vots en només tres anys, ja que ha passat dels 12.000 el 2007 als més de 75.000 en les eleccions del 28 de novembre, cosa que suposa un 2,5% del cens. Tot i això, la formació d'Anglada va retrocedir al seu feu.

Anar al contingut