Madrid

El sector turístic i les línies aèries calculen pèrdues de 500 milions d'euros arran de la vaga dels controladors

Les pèrdues causades arran del bloqueig dels aeroports encara són provisionals, però la xifra va creixent, i el sector turístic i les aerolínies han calculat uns 500 milions d'euros, durant les 20 hores que va estar tancat l'espai aeri espanyol, entre divendres i dissabte.

Actualitzat
L'Associació Catalana d'Agències de viatge ha anunciat que les pèrdues a les agències i els operadors turístics a tot l'estat espanyol són d'uns 350 milions d'euros, tot i que encara és una xifra provisional.

Les línies aèries no volen donar una valoració oficial de pèrdues fins al final del pont de la Puríssima, però segons publica EFE les pèrdues podrien ser d'uns 100 milions d'euros, als quals a més s'hi haurien de sumar altres despeses derivades de l'atenció als passatgers afectats, trasllats als hotels, el servei dels aeroports i la recerca de transport alternatiu. La mateixa font ha explicat que es va estalviar en combustible ja que no va volar cap avió.

Després de la reunió entre els responsables de Turisme i Comerç del govern, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha dit que els sectors i les zones més perjudicats són les costes i les illes. En canvi, els que ho han notat menys són el turisme rural, l'urbà i les zones d'esquí.

De cara als dies de Nadal, Sebastián ha indicat que dels gairebé tres milions de turistes que al desembre tenen previst visitar Espanya, el 75% ho farà entre el 20 i 30, per tant, l'impacte de la vaga ha estat limitat i assegura que amb les dràstiques mesures preses pel govern garanteixen que la situació no es tornarà a repetir i no s'esperen gaires cancel·lacions de viatges a Espanya.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut