Londres

Assange: "Intenten disparar contra el missatger perquè no volen que la veritat surti a la llum"

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha passat la primera nit en una presó del Regne Unit, on estarà detingut fins que comparegui davant un tribunal a mitjans de desembre. Mentrestant, el diari "The Australian" publica un article del mateix Assange on es defensa de les crítiques rebudes per les filtracions i demana que no disparin contra el missatger, que ell només revela la veritat, encara que sigui incòmoda. Assange afirma que les societats democràtiques necessiten mitjans forts com el seu i es pregunta per què l'ataquen a ell i no als mitjans que publiquen els documents que ell filtra.

Actualitzat
Poc després que un tribunal de la Gran Bretanya va decidir rebutjar la petició de llibertat sota fiança per a Julian Assange, el fundador de Wikileaks, a qui s'acusa d'un presumpte delicte sexual que hauria comès a Suècia, el mateix Assange publicava "The Australian" una carta en què assegura que "les societats democràtiques necessiten mitjans forts i Wikileaks n'és un".

Assange, que no fa cap referència a les acusacions a què s'enfronta a Suècia, sí que considera que mitjans com el que ell dirigeix, un web que està protagonitzant un degoteig de filtracions de documents secrets, "ajuden a mantenir l'honestedat d'un govern".

A més, pel director de Wikileaks, la seva feina és "periodisme científic" que es basa a publicar "fets que cal fer públics" i ha rebutjat les crítiques que recauen sobre ell assegurant que s'està intentant "disparar al missatger" per evitar que una "veritat incòmoda" surti a la llum.

En aquest sentit, Assange es pregunta per què l'ataquen a ell i no als mitjans que publiquen els documents que el seu web filtra, en referència al diari britànic "The Guardian", el nord-americà "The New York Times", l'espanyol "El País" i l'alemany "Der Spiegel".

També des d'Austràlia, el govern del país ha ofert ajuda consular a Assange i ha defensat la presumpció d'innocència del seu ciutadà malgrat haver qualificat la seva actitud d'irresponsable. Per la seva banda, els Estats Units han negat tenir res a veure amb la detenció del fundador de Wikileaks, que tants maldecaps els està provocant.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut