Imatge d'arxiu d'un supermercat
Imatge d'arxiu d'un supermercat
Brussel·les

La UE obligarà la indústria alimentària a detallar els greixos, sucres i sals dels aliments

La Unió Europea obligarà la indústria alimentària a detallar el contingut de sucre, sals i greixos dels aliments en els etiquetatges; una opció, fins ara opcional. Després de 3 anys de negociacions, els ministres de Sanitat i Consum europeus han aprovat la nova normativa, que abans que entri en vigor haurà de ser ratificada pel Parlament Europeu.

Actualitzat
L'objectiu és que la població tingui la informació suficient a l'hora d'escollir els aliments que compra i facilitar-los tenir una bona alimentació. Els ministres europeus de Sanitat i Consum han aprovat, després de tres anys de negociacions, un nou etiquetatge obligatori per als aliments. Les etiquetes hauran d'informar de manera obligatòria del contingut energètic, els carbohidrats, els greixos saturats i no saturats, el contingut de sal i les proteïnes per cada 100 grams o 100 mil·lilitres de producte. 

El projecte de reglament, que encara ha de ser ratificat pel Parlament Europeu, de moment, no afectarà les begudes alcohòliques, el vi, la cervesa i els licors, tot i les reclamacions del govern espanyol. També en queden al marge els aliments no envasats, tret que cada estat membre decideixi el contrari. La informació nutricional sobre nivells de colesterol i fibra serà només d'aplicació voluntària, mentre que la Unió obligarà a detallar la presència de substàncies que poden provocar al·lèrgies.

Els països de la UE tindran entre tres i cinc anys per aplicar el nou etiquetatge i, per tant, s'espera que entri plenament en vigor l'any 2013.
Anar al contingut