Madrid

Miguel Sebastián diu que és massa aviat per saber l'impacte de la vaga dels controladors

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa per tal de fer una primera valoració de l'impacte de la vaga sorpresa dels controladors aeris. Tot i això, el ministre ha considerat que és "precipitat i prematur" establir una xifra sobre l'impacte que la plantada dels controladors aeris ha tingut en el sector turístic. El govern tornarà a comparèixer en les properes setmanes per fer una avaluació més "concreta i quantificada" dels danys.

Actualitzat
En una breu comparaixença pública, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha assegurat aquest dimarts que encara és massa aviat per valorar l'impacte de la vaga sorpresa dels controladors aeris del cap de setmana passat. Considera que fer-ho ara és "precipitat i prematur" perquè el pont encara no ha acabat. En aquest sentit, Sebastián ha assegurat que el govern continuarà avaluant la situació a mesura que es coneguin més dades, per tal de fer una valoració més "propera i quantificada" dels danys en les properes setmanes.

Tot i això, el ministre d'Indústria ha avançat que l'impacte ha estat més gran a les illes i les destinacions turístiques costaneres.

Pel que fa als danys que la vaga ha pogut causar a la imatge d'Espanya, el ministre d'Indústria s'ha mostrat esperançat. Ha assegurat que la reacció "eficaç i contundent" del govern ha portat credibilitat als turoperadors estrangers de cara a la campanya de Nadal i, per tant, no esperen cancel·lacions. Sebastián ha explicat que està previst que prop de tres milions de turistes estrangers visitin l'Estat Espanyol durant aquest mes de desembre, sobretot durant les festes de Nadal.

Seguint en la línia que ha mantingut el govern des que es va produir la vaga sorpresa dels controladors aeris, Sebatsián ha estat clar a l'hora de demanar responsabilitats. "Els responsables de la situació són els que l'han creat i que l'ha creat són els controladors", ha dit en aquest sentit.

Sebastián també ha insistit que el govern manté oberta la possibilitat d'allargar el decret d'estat d'alarma. En qualsevol cas, el que el govern espanyol assegura és que aquest ha estat "un episodi concentrat en el temps que no es tornarà a repetir".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut