Barça

Iniesta, Xavi i Messi són els tres finalistes que opten a la Pilota d'Or 2010

Els tres aspirants a la Pilota d'Or 2010 vesteixen de blaugrana. Dos campions del món a Sud-àfrica, Andrés Iniesta i Xavi Hernández, i l'actual rei del futbol mundial, Lionel Messi, són els candidats a rebre, el 10 de gener a Zuric, un premi que aquest any té més unanimitat que mai en haver-se fusionat amb el FIFA World Player. És la tercera vegada a la història que tres jugadors d'un mateix club ocupen les tres places de privilegi, després que el Milan ho va aconseguir el 1988 (Van Basten, Gullit i Rijkaard) i el 1989 (Van Basten, Baresi i Rijkaard). És la primera vegada que Iniesta ocupa un lloc en aquest podi. Xavi ho va fer l'any passat (3r). Messi, guanyador en la darrera edició tant de la Pilota d'Or com del FIFA World Player, és entre els millors per quart any consecutiu.

Actualitzat
Ara només cal veure si les informacions que van fer-se públiques aquest cap de setmana es confirmen del tot i Andrés Iniesta, l'autor del gol en la final de Sud-àfrica davant Holanda, acaba ocupant el lloc més alt del podi d'aquest premi que atorguen conjuntament per primera vegada la FIFA i la revista "France Football". L'únic que podia fer ombra a la superioritat blaugrana era el migcampista de l'Inter de Milà Wesley Sneijder, que finalment, segurament perjudicat per la derrota de la seva selecció davant l'espanyola a la Copa del Món, ha quedat fora de la tria final. No ha estat suficient, doncs, el fet de ser una peça clau de l'Inter que va guanyar-ho tot la temporada passada, sota les ordres de l'ara tècnic del Reial Madrid, José Mourinho.

En cas que el premi sigui atorgat a Iniesta o a Xavi es donarà continuïtat a una tendència habitual a l'hora de decidir el guanyador de la Pilota d'Or. I és que en els anys de Mundial, des del 1998, sempre s'ha emportant el guardó un jugador de la selecció campiona. Així, el 1998, Zidane, el 2002, Ronaldo i el 2006, Cannavaro, confirmen aquesta particular lògica. Des que Luis Suárez va aconseguir el premi el 1960, no l'ha tornat a guanyar cap jugador espanyol. 

Messi, per la seva banda, opta a ser el sisè jugador de la història que suma dues Pilotes d'Or. Alfredo di Stéfano (1957 i 1959), Franz Beckenbauer (1972 i 1976), Kevin Keegan (1978 i 1979), Karl Heinz Rummenigge (1980 i 1981) i Ronaldo (1997 i 2002) són els únics que han assolit aquesta fita. Només Johan Cruyff, Michel Platini i Marco van Basten l'han guanyat tres cops.

El que és segur és que el Barça aconseguirà aquest premi per vuitena vegada, fet que el col·loca a la mateixa altura que la Juventus i el Milan com a clubs més recompensats.

Candidats a millor entrenador

La FIFA i "France Football" també han fet públic el nom dels tres finalistes al premi d'entrenador de l'any. L'entrenador del Barça, Pep Guardiola, el del Reial Madrid, José Mourinho, i Vicente del Bosque, el seleccionador espanyol, campió del món.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut