Palma

Una controladora de Palma demana disculpes per una "barbaritat a la qual ens ha empès el govern"

Els controladors aeris han tornat a la feina un cop la cúpula del sindicat els ha demanat que s'hi reincorporessin. Molts no ho han fet per voluntat pròpia, sinó perquè la Guàrdia Civil i l'exèrcit els hi han obligat, fins i tot a punta de pistola, com explica una controladora de Palma. Blanca Uriarte ha demanat disculpes als ciutadans pel que ha admès que ha estat una "barbaritat". La controladora, però, ha culpat el govern espanyol d'empènyer-los a fer-ho amb l'aprovació d'un decret llei que, segons ella, marca que les seves hores de feina són il·limitades. Un decret que, diu, va sumir el col·lectiu en un estat d'ansietat que els impedia portar a terme la feina.

Actualitzat
Blanca Uriarte ha relatat la "situació de tensió" a la torre de control de l'aeroport de Son Sant Joan, a Palma, de les últimes hores. Assegura que l'estat emocional en què es troben des de divendres tots els treballadors no els permet exercir les seves funcions amb garanties i que, per això, cap dels companys va voler assumir la responsabilitat de treballar en "condicions d'ansietat".

Un estat emocional que atribueix a l'aprovació aquest divendres per part del govern espanyol d'un decret llei que regula la jornada laboral dels controladors i que, segons ella, marca que les seves hores de feina siguin il·limitades. "I davant d'això volen que treballem. No ens han donat opció, això és el que ha fet el senyor Blanco [ministre de Foment], ens ha obligat a tirar-nos d'un precipici", ha afegit Uriarte.

Finalment, però, aquest dissabte a la tarda, després que el govern ha decretat l'estat d'alarma i ha militaritzat els controladors, han reprès la feina. No per voluntat pròpia, ha dit, i ha assegurat que "la Guàrdia Civil i l'exèrcit de l'aire han entrat amb pistoles i ens han obligat, en aquest estat, a asseure'ns i separar avions".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut