Madrid

Zapatero defensa la gestió de la crisi dels controladors i no descarta prorrogar l'estat d'alarma

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha parlat per primera vegada de la vaga salvatge dels controladors aeris, que va provocar el caos als aeroports. Abans de participar en els actes de la Constitució, Zapatero ha dit que l'executiu central podria allargar l'estat d'alarma programat en principi per 15 dies. Zapatero també ha defensat les facultats que dóna la Carta Magna per actuar en situacions greus com la de la vaga encoberta dels controladors.

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero encara no havia parlat de la vaga salvatge dels controladors aeris i del caos que es va organitzar als aeroports espanyols aquest cap de setmana. I ho ha fet als passadissos del Congrés, just abans d'assistir als actes commemoratius del dia de la Constitució.

El president del govern espanyol ha defensat la gestió de la crisi. Ha defensat completament la decisió de militaritzar les torres de control per frenar el caos provocat per la vaga encoberta dels controladors aeris. Zapatero també ha comentat que no descarta prorrogar l'estat alarma, que en principi està previst per 15 dies. "En funció de com evolucionin les circumstàncies", ha dit. Una pròrroga eventual s'haurà de sotmetre a votació al Congrés.

Zapatero ha afegit que "aconseguir restituir la normalitat en una greu crisi del sistema aeroportuari en menys de 24 hores" demostra que "el procés de presa de decisions, com, quan i qui havia d'informar, ha estat l'encertat". 

IU parla d'abusos

Des d'Esquerra Unida, Gaspar Llamazares considera que el govern va actuar de manera abusiva i ja ha avançat que no donaran suport al decret llei que la cambra ha de ratificar aquest dijous. Sí que ho farà el PP, tot i que volen que l'executiu s'expliqui.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut