Madrid

Els treballadors d'Aena convoquen vaga als aeroports per Nadal, amb dates pendents de concretar

Els treballadors d'Aena convocaran diverses vagues als aeroports per Nadal com a mostra de rebuig a la privatització parcial del gestor aeroportuari. Les aturades seran a tots els aeroports i centres de control d'Aena. Els sindicats concretaran les dates de les aturades la setmana que ve, el 9 de desembre. CCOO, la UGT i USO consideren que l'anunci del govern espanyol de privatitzar el 49% d'Aena suposa "carregar-se" l'empresa pública.

Actualitzat
La vaga implicarà tots els treballadors dels aeroports de la xarxa pública, entre els quals hi ha l'aeroport del Prat i Barajas. Les dates se'n concretaran el 9 de desembre i els serveis mínims dependran del que decreti el Ministeri de Foment. Les dates nadalenques poden ser especialment complicades per als usuaris dels aeroports, perquè hi podrien coincidir les aturades d'Aena i les dels pilots del Sepla, que estan pendents de la negociació amb Foment i, de moment, només han precisat que descarten fer vaga en les dates clau de Nadal

Els representants sindicals han fet l'anunci l'endemà que José Luis Rodríguez Zapatero va anunciar que privatitzaria el 49% d'Aena, amb l'entrada de capital privat en règim de concessió.

CCOO ha acusat el ministre de Foment, José Blanco, de "mentir" i ha recordat que es parlava d'una privatització de fins a un 30%, amb la participació de les comunitats autònomes. La UGT ha considerat que la decisió "trenca la cohesió territorial de l'estat", mentre que USO ha retret que es privatitzin "les joies de la corona", en referència al Prat i Barajas.

Els sindicats exigeixen a Foment que mantingui la xarxa pública, el conveni únic i que garanteixi les condicions laborals.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut