Barcelona

Castells diu que el PSC és com el "Titànic, que s'està enfonsant" i cal reformular-lo ja

El conseller d'Economia en funcions, Antoni Castells, ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el PSC ha de fer un canvi de rumb perquè el partit es converteixi en un projecte realment majoritari, amb "independència i autonomia" del PSOE. Castells ha assegurat que el PSC és un vaixell, com el Titànic, que s'està enfonsant, i "el que estem veient és una tripulació que s'està barallant per veure qui mana". Per això, el titular d'Economia alerta que sense un replantejament el partit es convertirà em residual. En aquest sentit, ha manifestat que vol "un vaixell que vagi cap amunt, que sigui més potent i que arreplegui a tothom". Per ell, qui el dirigirà no té el més mínim interès.

Actualitzat
El conseller d'Economia ha assegurat que el PSC ha de fer un canvi de rumb. Segons ha manifestat, "el meu objectiu és que a a Catalunya siguem capaços de reconstruir un projecte realment majoritari, amb independència i autonomia del PSOE". I és que Castells no es conforma amb un partit que "va lliscant per un pendent". Per això, diu, "convé redreçar el camí traçat per Joan Raventós perquè el PSC sigui un partit central dins del catalanisme polític dels demòcrates, progressistes, que aspira a governar Catalunya", i afegeix: "És el moment de sumar esforços i redreçar el partit; reconstruir-lo dins del PSC, però també recuperar gent perduda pel camí i incorporar-ne de nous". Entre els companys també crítics, ha citat els consellers Montserrat Tura, Marina Geli o Ernest Maragall.

En la mateixa línia, Castells ha assegurat que el PSC és un vaixell que s'està enfonsant, i alerta que sense un replantejament, el partit quedarà "residual o marginal". En concret, ha manifestat: "tenim un vaixell, que va ser el Titànic, ara ja no ho és malauradament, que s'està enfonsant i el que estem veient és una tripulació que s'està barallant per veure qui mana". En aquest sentit, ha dit que vol "un vaixell que vagi cap amunt, que sigui més potent, que pugui arribar a bon port i que arreplegui a tothom". Qui porti el timó, per ell, no té "el més mínim interès", i "si altres volen estar al timó al fons del mar, que s'espavilin", perquè a ell, segons ha dit, "no l'hi trobaran".

El responsable de l'economia catalana ha afirmat que s'ha de treballar cada dia i que el cop de timó s'ha de fer a poc a poc, malgrat reconèixer que els revulsius són importants i que "s'ha de fer ja".

Moltes veus en el si del partit pensen el mateix, ha volgut deixar clar Castells. De totes maneres, això no vol dir que es plantegi crear una llista de candidats a dirigir el partit de cara al Congrés que el PSC farà l'any que ve. I. en qualsevol cas, el responsable d'Economia ja ha assegurat que no contribuirà el més mínim a les lluites fratricides en el si del partit.

El conseller ha reconegut que no tenir grup propi a Madrid "ens ha afeblit en la qüestió del finançament", i també que "hem tingut molts problemes per arribar a un acord amb CiU, que es barallava més a afeblir el govern que a lluitar per Catalunya". En aquest sentit, creu que "ens hem de plantejar anar junts com a país, més que posar interessos partidistes per davant".

Finalment, Castells ha reiterat novament el seu suport a José Montilla i ha assegurat que hauria estat el seu conseller d'Economia si el PSC hagués guanyat les eleccions.




VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut