L'exconseller d'Economia Antoni Castells, en una imatge d'arxiu
L'exconseller d'Economia Antoni Castells, en una imatge d'arxiu (Font: ACN)
Barcelona

Castells demana una regeneració de la política per "recuperar la confiança dels ciutadans"

El conseller d'Economia en funcions, Antoni Castells, ha alertat que Catalunya té un "gravíssim problema de degradació de la vida pública" i proposa com a remei que s'impulsi un "ampli moviment reformista, regeneracionista, que ajudi a recuperar la confiança dels ciutadans en la política". Castells ha pronunciat aquestes paraules en la presentació d'un llibre aquest dimecres a Barcelona, la seva primera aparició pública després de les eleccions del 28-N.

Actualitzat
Antoni Castells considera que el problema de desencís ciutadà i de degradació de la vida pública no es resol canviant el president de la Generalitat sinó amb una reforma molt més profunda.

En la presentació d'un llibre a Barcelona, el conseller d'Economia en funcions -que no va anar a les llistes del PSC ni se'l va veure pel carrer de Nicaragua la nit electoral ni l'endemà en la reunió de la comissió executiva- ha demanat també un "marge de confiança" per a Artur Mas, que serà el pròxim president de la Generalitat.

Castells no ha aclarit si pretén impulsar una nova plataforma o partit però ha reflexionat sobre l'encaix de Catalunya a Espanya. El conseller d'Economia en funcions ha considerat que Espanya és un estat nació "fallit" perquè el poder polític central no és prou fort per imposar-se a la força de la perifèria i ni Catalunya ni el País Basc són prou forts per independitzar-se.
Anar al contingut