Imatge de recurs del Banc Central Europeu (Foto: Reuters)
Imatge de recurs del Banc Central Europeu (Foto: Reuters)
Madrid

La borsa espanyola puja un 4,44% animada pel BCE i les noves mesures de Zapatero

La borsa espanyola ha pujat un 4,44%, el seu segon ascens més fort de l'any, i ha recuperat el nivell dels 9.600 punts, animada per les noves mesures econòmiques anunciades pel president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, però també i sobretot davant la perspectiva que aquest dijous el BCE aprovi estendre la compra de bons públics, insinuada dimarts per Trichet. Això s'ha traduït de seguida en una millora del deute espanyol. Si ahir la diferència entre el bonus alemany i l'espanyol fregava els 300 punts, aquesta tarda la diferència s'ha escurçat considerablement.

Actualitzat
Per tot plegat, l'índex de referència de la borsa, l'Ibex-35, ha pujat 411,20 punts, equivalents al 4,44%, fins a 9.678,40 unitats, de manera que les pèrdues anuals disminueixen en 18,94%. A Europa, amb l'euro a 1,30 dòlars, poc abans del tancament de la borsa espanyola, les principals places europees registraven alces de manera generalitzada, encara que, això sí, més suaus que les del mercat espanyol.

Tots els grans valors de l'Ibex-35 han pujat: el BBVA ho ha fet el 7,29%; Santander, el 7,16%; Repsol YPF, el 3,66%; Telefónica, el 3,42%, i Iberdrola, el 3,12%.
Anar al contingut