Olot

La Caritat d'Olot qüestiona l'última declaració del zelador perquè ja l'ha canviada tres cops

Els responsables de la Caritat d'Olot no es creuen la nova declaració del zelador Joan Vila. Segons ha declarat l'advocat de la residència, Joan Cañada, el zelador ha canviat fins a tres vegades la declaració i això els fa pensar que podria haver matat més interns o, fins i tot, menys. Als responsables del centre els fa sospitar el "canvi sobtat" en la manera de matar de Vila, que, segons ha declarat, inicialment matava els interns donant-los un còctel de medicaments o per sobredosi d'insulina i, en els darrers casos, els donava a beure lleixiu. A la Caritat asseguren que mai havien sospitat de Vila i han avançat que indemnitzaran les famílies de les víctimes.

Actualitzat
El director de La Caritat d'Olot, Joan Sala, ha afirmat que "col·labora i col·laborarà al màxim amb els investigadors de la causa per poder determinar amb el màxim de certesa possible quina ha estat la veritable actuació de l'imputat, la quantitat final de víctimes i les circumstàncies de les seves morts".

Compensar els perjudicats

A més, ha dit que un cop s'hagi aclarit del tot el cas es "compensarà de la manera més adequada els perjudicats".

El zelador de moment ha arribat a confessar la mort d'11 avis i durant la declaració ha assegurat que no n'hi ha més. De les noves vuit víctimes confessades, dues les va matar el 2009 i les altres sis aquest any.

Problemes psicològics

En aquests nous casos, com ja va passar amb les tres primeres víctimes que es van descobrir, Vila ha confessat que les va matar per evitar-los el patiment. Això és el que ha explicat el seu advocat, Carles Monguilod, que també ha insinuat que el seu client pot tenir problemes psicològics. "Ell lamenta que el considerin assassí perquè ell no s'hi considera -ha dit l'advocat-, encara que insisteix que la percepció que té ara de la realitat és diferent de la que tenia en el seu moment".

Els avis els va matar amb una barreja de fàrmacs o bé amb una dosi d'insulina. A banda d'aquests 11 crims confessats, hi ha una dotzena víctima que l'imputat ha dit que no té clar si l'havia matat o no.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut