Madrid

Un manifest reclama al govern que garanteixi la neutralitat d'internet

La mobilització en favor d'una xarxa neutral continua mentre s'espera que el debat es reprengui al Senat, on aquest dimecres es presentarà un moció conjunta entre tots els grups, a excepció del PP.

Actualitzat
S'ha fet públic un manifest a favor de la neutralitat d'internet que consta d'onze punts. Al text s'hi assegura que "internet és una xarxa neutral per disseny", que empreses i persones han pogut crear eines i serveis i que han pogut fer-ho en igualtat de condicions, que els operadors han de transportar paquets de dades sense exercir de "duaners", que la gestió del "trànsit digital" s'ha de fer amb transparència, sense criteris discriminatoris ni comercials.

S'adverteix també que alguns operadors volen redefinir aquesta neutralitat per afavorir els seus interessos i s'insisteix que internet ha de servir als seus usuaris i no als seus proveïdors. Per això insten el govern a protegir "de forma clara i inequívoca la xarxa neutral".

El debat sobre la neutralitat de la xarxa s'ha convertit en un dels més importants i, tot i que no s'ha aconseguit que sigui comprès prou bé per tothom, el cert és que les decisions que es prenguin en aquest punt tindran efectes molt notables per a totes les persones que fan servir internet d'una manera o altra.

El consultor Genís Roca, que fa temps que s'ha erigit en un dels defensors d'aquest concepte, va tenir oportunitat d'explicar la seva visió en una compareixença al Congrés dels Diputats. La seva intervenció és útil perquè, tal com aquest expert explica als diputats, la realitat d'internet és força comprensible per a tothom.
Anar al contingut