Esplugues de Llobregat

Sant Joan de Déu posa en marxa un programa que permet a les mares triar el part que desitgen

L'Hospital de Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat, ha posat en marxa un nou programa d'atenció al part. S'anomena Maternitat Respectada (MARE) i, entre les seves novetats, destaca que les mares poden triar diferents tipus de part natural. S'ha habilitat una nova sala amb una banyera i una cadira per afavorir la dilatació. A més, les mares poden estar acompanyades en tot moment de la seva parella, fins i tot en el cas de cesàries, i poden estar amb el seu fill des dels primers segons del naixement. El programa s'ha posat en marxa coincidint amb els 100.000 parts al centre hospitalari.

Actualitzat
L'objectiu del programa és garantir la seguretat per a la mare i el nadó, però mirant d'augmentar la seva satisfacció en l'atenció. Per tal de fer el màxim de confortable l'estada es permet als familiars visitar les 24 hores del dia la mare i el nadó.

En arribar, la pacient rep una sessió informativa perquè conegui la manera de treballar, les instal·lacions hospitalàries i els professionals implicats. La sessió l'imparteix una llevadora. En cas que s'hagi diagnosticat una patologia al fetus, es fa una visita prenatal amb el neonatòleg i es presenten tant la unitat com l'equip de professionals que tractaran el nadó després del part.

A més, s'han habilitat espais que permeten a la dona fer la dilatació i el part a la mateixa sala, que està equipada amb un sistema de telemetria per monitoritzar l'estat del nadó sense cables facilitant la mobilitat de la gestant.

Segons el cap d'Obstetrícia de l'hospital, Josep Maria Lailla, es tracta de "crear un entorn amable i càlid per a la dona, que pugui triar tenir música, que se li pregunti si vol anestèsia epidural, que el part no sigui tan tecnificat com fins ara". El nou programa permetrà reduir la medicalització en els casos en què no hi hagi gaire risc.

L'Hospital Sant Joan de Déu atén més de 4.000 parts a l'any i és l'hospital de Catalunya amb més naixements. L'especialització dels seus metges fa que bona part dels embarassos i parts que s'atenen siguin de risc greu.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut