Els jugadors del Barça celebren el tercer gol al Madrid. (Foto: EFE)
Els jugadors del Barça celebren el tercer gol al Madrid. (Foto: EFE)
Primera

El Barça mareja el Madrid i es col·loca líder després de golejar els blancs per 5-0

En una nit per emmarcar, el Barça va golejar per 5-0 el Reial Madrid al Camp Nou. Els de Guardiola van completar un partit prodigiós i van humiliar els blancs, que, de retruc, van perdre el liderat de Primera. Xavi va avançar els catalans ben aviat i Pedro va fer el segon al 18 després de dos minuts de rondo espectacular. Mourinho, que no va poder comptar amb el lesionat Higuaín, no va trobar la manera d'aturar l'huracà blaugrana i Villa es va reivindicar amb dues dianes en el segon temps. Jeffren, que havia entrat en els instants finals, va arrodonir el resultat en el temps afegit. Encara va quedar temps per a l'expulsió de Ramos després d'una entrada criminal a Messi.

Actualitzat
El Barça, tan bon punt va sentir el xiulet de l'àrbitre, va prémer l'accelerador i, com si fos la Fórmula 1, va deixar el cotxe de Mourinho mirant el semàfor. Amb la velocitat al límit, Messi enviava la pilota al pal. Els blancs sentien l'alè culer al clatell i quan es volien girar ja els havien pres la pilota. Enmig d'aquest domini aclaparador, una pilota cap a l'espai, va aparèixer Xavi, en posició correcta, i el primer al sac. 1 a 0 i el Camp Nou vivia el primer moment d'alegria. Un esclat que va tenir continuïtat 7 minuts més tard. Nova posada en escena magistral de l'orquestra de Guardiola, que després de marejar els jugadors madridistes, que semblaven espectadors d'un moment màgic, posaven una pilota dins l'àrea que Pedro empenyia cap a l'èxtasi barcelonista.

Empenta de Cristiano Ronaldo a Guardiola

La impotència es va apoderar de les figures, més de pessebre que no pas de futbol, dels madridistes, i Cristiano Ronaldo va perdre els papers i va empènyer Guardiola. La picabaralla va acabar amb targeta groga per al portuguès i per a Valdés, per recriminar l'acció del davanter blanc. Aquesta acció va descentrar una mica el Barça i el Madrid va tenir ocasions com un xut de falta de Cristiano Ronaldo.

Villa fa un doblet en el seu primer clàssic

Però el xàfec per als blancs encara no havia arribat. El segon temps del Barça va tornar a ser de museu. Amb música clàssica i alta definició, el futbol de l'equip de Guardiola s'alçaria a obra d'art. Per això, Villa i Xavi gairebé van fulminar Casillas tan bon punt va començar el segon temps. Si els jugadors madridistes ho passaven malament, també hi havia revenja preparada per al seu entrenador. Va criticar Villa i el davanter asturià li va respondre amb dos gols. El Camp Nou avançava cap a una nit històrica amb el 4 a 0 que ja es veia al marcador. La maneta, el 5 a 0, era just per demostrar la diferència sideral que hi va haver a la gespa entre un model que enamora i un equip inexistent.

Jeffren certifica la maneta

I Jeffren va aparèixer i el somni dels culers es va fer realitat. Els jugadors blancs, a més, van demostrar que no van saber perdre i Sergio Ramos va ser expulsat per una entrada criminal sobre Messi i una agressió sobre Puyol. Comportament barroer que no amagava una derrota que es mantindrà sempre viva en el record del Camp Nou. I, pel que es va veure, també al cap de Casillas.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut